Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

En lys idé

Lysing: Salgssjef i Domstein Sjømat avdeling Stavanger, Ketil Hatleskog, brainstormet med de andre i bedriften for å komme opp med ideen om fersk lysingloin. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

Med fersk lysingloin er Domstein Sjømat i sin fjerde finale på rad i Det norske måltid.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

2016: «Årets sjømat - villfanget» med Ulkefilet. 2017: «Årets sjømat - villfanget» med villkveite filet. 2018: «Årets sjømat - villfanget» med Langeloins brettpakket. Slik ser merittlisten ut for Domstein sjømat avdeling Stavanger så langt.

I år er de igjen med i finalen i kategorien «Årets sjømat - naturell» med «lysingloin fersk med skinn».

- Hva gjør at dere kom til finalen i år igjen?

- Vi er kreative. Vi gikk i oss selv da vi bestemte oss for å være med og tenke ut noe nytt og innovativt som vi kunne bidra med, sier salgssjef for Domstein sjømat, Ketil Hatleskog, smilende på kontoret sitt på Randaberg.

Og dermed falt valget på lysing, som er en torskefisk.

- Det er kjekt å få nye produkter ut i markedet som vi ikke har solgt ut mot publikum før. Lysing har lenge vært en stor eksportvare ned mot middelhavslandene, og spør du en franskmann eller en spanjol om lysing så vet de garantert hva det er. Det er nok ikke tilfellet hos folk her i Norge. Lysing har vært brukt noe på restauranter, men det er kjekt å kunne få det ut til dagligvarehandelen ved å lage dette produktet. Og nettopp det føler vi er en liten nøkkel til suksess - å ha et produkt til folk flest, samt å ha gode salgskanaler på det, sier han.

Topp produkter

I år konkurrerer Domstein Sjømat i kategorien «Årets sjømat - naturell». Her skal de konkurrere opp mot «Sirdalsørret» fra Norsk Ørret ved Mats Tjørhom fra Vest-Agder og «Sterling kveitefilet med skinn» fra Sterling White Halibut ved Magnus Skretting fra Rogaland.

- Det blir hard konkurranse. Begge de to er topp produkter, så spørs det hva dommerne liker best da, ler Hatleskog.

- Hva er spesielt med Domstein sitt produkt?

- Vårt er villfanget og bærekraftig.

- Ellers vil jeg si at jeg synes det er kjekt at det er to finalister i denne kategorien fra Rogaland. Det viser at matproduksjonen i fylket står sterkt, og historisk sett har det vært mange kandidater herfra gjennom tiåret Det norske måltid har vært. Vi har landbruk, fjorder og hav - det kan nesten ikke bli bedre. Og mat skal jo alltid alle ha, heldigvis, smiler han.

Viktig å delta

- Jeg synes det er viktig å være med når det blir laget til en konkurranse slik som dette. Til flere som støtter opp om det og deltar, til bedre. Å delta trigger kreativiteten, det gjør oss mer innovative, miljøbevisste og det gir en fin profilering i markedet.

- Har dere merket noe?

- Absolutt! Folk legger mer og mer merke til oss. Vi liker å profilere oss for at vi står for kvalitet, og når vi kan vise de diplomene der så føler vi jo at vi kan dokumentere det også, sier han og peker på veggen.

- Hva legger du i ordet kvalitet?

- Fisk er et spesielt produkt, spesielt når det selges ferskt, og har begrenset holdbarhet. Da er det viktig å få det fort inn fra fiskefeltet og fort ut til forbrukerne. Dette krever stor logistikk i alle ender. Frossen fisk kan hvem som helst selge, å selge fersk fisk krever en helt spesiell kompetanse, etter mitt vett. Og da tror jeg det er viktig å ha de rette kontaktene og de rette råvarene. Vi har lokale kontakter, og supplerer nordfra. Blant annet får vi levert sjøkreps fra Rennesøy, sier Hatleskog.

- Går dere for nok en seier?

- Det viktigste er å delta, men det er kjekt å vinne. Gull er gull, flirer han.

- Og hva skal dere delta med neste år?

- Haha, jeg har ikke peiling! Vi får ta en ny brainstorming og se om vi kommer på noe lurt!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...