Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Dumpet både møbler, klær og leker i sentrum

Slik så det ut ved containeren bak Coop Mega i Randaberg sentrum mandag morgen. Foto: Kirsti K. Sømme

Ting og tang som har stått ute i regnet i flere dager, egner seg dårlig for gjenbruk. Her har miljøsyndere vært på ferde.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2018 kl 13:47

Søndag hadde det dukket opp et helt flyttelass ved klescontainerne bak Coop Mega i Randberg sentrum, til naboers og kommunens store fortvilelse.

Gjenbrukstanken er fin, men det er ikke gjenbruk å dumpe «rått og råde» ved siden av gjenbrukscontainerne for klær i høstmørket på en regnfull dag.

I haugen med søppel, for det blir søppel når det står ute i regnet, lå blant annet flere stoler, en rammemadrass, klær, vaskefiller, et toastjern, en printer, en fargerik barneseng, en barnesekk, leker, en Brio lekevogn, kopper, termokrus, et trefat med prislapp på, skuffer, puter, en lekegarasje og flere tepper.

Randaberg kommune er nå med på henteordningen for grovavfall. Det betyr at privatpersoner kan bestille henting av for eksempel møbler og hvitevarer som de ikke trenger lenger. Hentingen er inkludert i kommunens årlige renovasjonsgebyr, så det koster ikke noe ekstra.

Det skjer ganske ofte at folk dumper søppel ved klescontainerne eller gjenvinningsstasjonene i kommunen. Det koster kommunen både ekstra tid og penger.

– Vi skal ha et møte med Coop sin eiendomsavdeling, for det er Coop som eier området bak Mega. Kameraovervåkning av området er ett av tiltakene som kan være aktuelle, sier Kristin Sinnes i Randaberg kommune.

Hun forstår ikke at det skal være nødvendig å dumpe gjenstander som egner seg for gjenbruk.

– IVAR har byttebua, der folk kan levere inn ting de ikke lenger har bruk for. Ellers finnes ordningen hentavfall.no for større gjenstander som skal kastes, sier Sinnes. Hun sier videre at kommunen sender regning for opprydningsrarbeidet dersom de finner ut hvem som har dumpet tingene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...