Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Det er full fart på Harestad for tida

Eirik Simonsen forteller om et nytt samarbeid bedriften har inngått og som har gitt en stor kontrakt i Sør-Kinahavet. Bak er Ove Simonsen, Eiriks far. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Sammen med tre partnere skal Randaberg Industries levere system for reparasjon av rørledninger ned til 2000 meters dyp i Sør-Kinahavet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Første uka i desember i fjor var Eirik Simonsen sammen med tre kolleger i Shenzhen, Kina.

- Det var lange dager med forhandlinger, Men spennende og lærerikt, sier han, som fra nyttår overtok som daglig leder ved Randaberg Industries.

- Generasjonsskifte, smiler Ove Simonsen, far til Eirik, og synes det er kjekt å beholde randabergbedriften innen familien.

Eirik Simonsen. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Samarbeid

I 15 år har Randaberg Industries, Malm Orstad, Designbanken og Isotek Oil & Gas i Leeds levert utstyr til Statoil hver for seg, men til de samme prosjektene.

Så tenkte de for cirka tre år siden at de måtte finne på noe nytt for å bli sterkere i et tøft marked.

- Sammen etablerte vi selskapet 4C Solutions, med lik eierandel for hver av partnerne, sier Ove Simonsen.

Det var 4C Solutions Eirik Simonsen og hans kolleger var på oppdrag for i Kina i desember. Etter en uke med flere, langvarige møter kunne de reise fornøyd hjem igjen.

Signerte kontrakt

Kontrakt om at 4C Solutions skal levere et komplett beredskapssystem for reparasjon av rørledninger offshore i Sør-Kinahavet, var undertegnet med China Offshore Oil Engineering (COOEC), statlig kinesisk oljeselskap, slik som Statoil.

Døgndrift

- Hva betyr dette for Randaberg Industries?

- Mye, den er et nytt bein for oss også ved at vi er inne i 4C Solutions, svarer Eirik Simonsen.

Eirik Simonsen overtok som daglig leder i Randaberg Industries ved nyttårsskiftet. Foto: Sigbjørn Berentsen.

For de mange som jobber i verkstedhallene på Harestad betyr det selvsagt også mye.

- Vi har mange forskjellige oppdrag, og jobber nå med produksjon av ståltanker til en bedrift i Tananger, og lager H - rammer til bruk for reparasjon av rørledninger ned til 1300 meters dybde som skal til Abu Dhabi. Så begynner vi denne uka på en jobb for SubSea 7, som skal leveres i mars. I øyeblikket jobbes det døgndrift hos oss, sier Eirik Simonsen.

Tilpasser

- Vi gleder oss stort over å ha vunnet kontrakten med COOEC, uttaler David Cooke, administrerende direktør i 4C Solutions.

4C Solutions har ingen ansatte, men skal hente folk etter behov hos de fire partnerne. Cooke er utleid fra Randaberg Industries De gjør det slik for å unngå omfattende administrasjon.

- 4C Solutions er altså opprettet for at dere skal sterkere sammen for å få nye oppdrag?

- Ja, vi er i en sårbar bransje. Da er det viktig å samarbeide, og gjerne med konkurrenter. Vi tilpasser oss markedet, slik vi alltid har gjort, sier Ove Simonsen.

Kontrakten med COOEC er på rundt 100 millioner kroner og gir, som nevnt, arbeid for Designbanken, Malm Orstad, Randaberg Industries og Isotek Oil & Gas.

Nytt samarbeid: Utfordringer blir det alltid, men det skal vi løse, sier daglig leder i Randaberg Industries, Eirik Simonsen (til høyre). Sammen med tre konkurrenter har bedriften etablert 4C Solutions for å stå sterkere i konkurransen om store, teknologiske oppdrag. Foto: Sigbjørn Berentsen Foto: Sigbjørn Berentsen

Designbanken har adresse i Ipark på Ullandhaug, men er i arbeid på Harestad allerede. Malm Orstad skal levere hydraulikk og maskinvare og styringssystemer kommer fra Isotek. Alt skal monteres hos Randaberg Industries på Harestad.

- Basen til 4C Solutions er her på Harestad, hvor vi har mye ekspertise på fabrikasjon, sveis, har dypvannskai med videre, sier Eirik Simonsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...