Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Buss nr. 15 skaper forsinkelser

Misfornøyd: Kvitsøy-pendlere opplever å vente halvannen time på neste ferje fordi bussen til Mekjarvik er forsinket. Mirjam Ydstebø (t.v.) og Tonje Sande håper Kolumbus tar grep. Foto: Ingvild Olaussen

Pendlende kvitsøybuer opplever å måtte vente på ferjekaien i Mekjarvik i halvannen time på grunn av forsinket buss.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Buss nummer 15 som kjører fra Stavanger sentrum 14.55 skal ankomme Mekjarvik kai 15.25 slik at passasjerene kommer seg ombord i ferjen til Kvitsøy 15.30.

I det siste har derimot denne bussruten ofte vært forsinket, slik at flere ikke rekker ferjen fra Mekjarvik til Kvitsøy.

Det forteller kvitsøybuen Tonje Sande.

– Bussen kommer for sent til ferjen som går 15.30, så da må vi vente til neste ferje som går 16.50. Da er man ikke hjemme før halv seks, forteller hun.

Sande bor i Viste Hageby og studerer til å bli barnehagelærer på Universitetet i Stavanger, men som representant i formannskapet og kommunestyret på Kvitsøy blir det mye pendling tilbake til hjemkommunen.

Hører om flere forsinkelser

Sande har blitt oppmerksom på problemet gjennom å ha opplevd forsinkelsene selv, samt at hun har fått tilbakemelding fra ungdommer i kommunen som pendler til videregående skole.

Hun forteller at forsinkelsene med Kolumbus sin buss nummer 15 sjelden hendte tidligere, men at hun har hørt om problemet hyppigere de siste seks månedene. Bare den siste uken har hun hørt om forsinkelser flere ganger.

– Det jeg hører fra ungdom som pendler, er at dette skjer veldig ofte, forteller Sande.

Men det er ikke bare ungdommene som blir påvirket av forsinkelsene. Sande forteller at hun har fått tilbakemelding fra voksne som bor på Kvitsøy, men jobber i Stavanger som har sluttet å ta bussen på grunn av forsinkelser. Dette fordi de skal hente barn i barnehagen, men hvis de ikke rekker 15.30-ferjen kommer de for sent.

Lange dager

Kvitsøyordfører Mirjam Ydstebø forstår frustrasjonen til de unge pendlerne.

Mange av dem som pendler tar hurtigbåten fra Kvitsøy til fastlandet klokken 06.15 om morgenen. Mister de 15.30-ferjen er de ikke tilbake på Kvitsøy før halv seks.

– Det er lange dager, jeg forstår godt at de er frustrert, sier Ydstebø.

På Mekjarvik kai er det et varmt venterom med toalett hvor pendlerne kan vente, men det er ikke en kiosk eller butikk i nærheten.

Er i kontakt med Kolumbus

Sande forteller at hun har pratet med bussjåfører og tatt kontakt med Kolumbus for å informere om problemet og for å finne ut hvorfor bussen er forsinket.

– Jeg har ringt til Kolumbus og fått svar om at de ikke kan gjøre noe med dette siden det er trafikale problemer, sier hun, og legger til:

– Det er greit det, jeg forstår at det kan bli forsinkelser hvis det er mye trafikk, men bussen går for sent fra første holdeplass i Stavanger sentrum. De burde la en annen buss ta ruten før.

Sande oppfordrer alle som opplever forsinkelser eller andre avvik med ruten om å melde direkte inn til Kolumbus.

Viktig med forutsigbarhet

Ydstebø forteller at hun som ordfører har kontakt med både Kolumbus og Norled jevnlig for å forsikre et best mulig kollektivtilbud for kvitsøybuen.

– Når du bor på Kvitsøy så planlegger du alt etter rutetidene. Det er viktig med et forutsigbart tilbud, sier ordføreren.

– Flere hadde tatt i bruk busstilbudet hvis det var forutsigbart, legger hun til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...