Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Brann på sykehjemmet i Randaberg i natt

Det brant på sykehjemmet i Randaberg natt til søndag. Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Fire ansatte ved Randaberg sykehjem er sendt til Stavanger Universitetssjukehus for sjekk for røykskader. Ingen av beboerne er meldt skadet. Brannen er slukket.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2019 kl 08:25

Nødetatene rykket ut til Vardheim bo- og servicesenter med store ressurser etter melding og brann på stedet like før klokka 02:00 natt til søndag.

Brannvesenet evakuerte rask alle beboere og ansatte og fikk kontroll på brannen kort tid etter at de kom til stedet.

Fire ansatte ved sykehjemmet ble sendt til SUS (Stavanger Universitetssjukehus) for sjekk for røykskader. Ingen av beboerne er meldt skadet og er evakuert til et bygg like ved, til det gamle DPS-et på Vardheim.

Ifølge rådmann i Randaberg kommune, Magne Fjell, er ingen av de fire ansatte skadet. De er nå skrevet ut etter en rutinemessig sjekk på SUS. Beboerne tas også godt vare på av ansatte i DPS-bygget, hvor samtlige skal ha funnet roen etter hendelsen.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Vellykket slukking og evakuering

- To røykdykkere var inne og slukket brannen og startet utlufting og ventilering. Det ble evakuert 22 pasienter fra bygget, forteller vaktleder Christer Gilberg ved Rogaland brann og redning IKS.

Han forteller videre at det ble sendt én brannbil fra Kvernevik og tre fra Stavanger. Ambulansen stilte også med flere kjøretøy.

- Brann i slike bygg er noe vi selvsagt tar veldig seriøst, og av den grunn kjører vi på med store ressurser. Det gjorde vi også i natt, og det så vi god effekt av. Slukkingen og evakueringen var vellykket, sier Gilberg.

Rådmannen i Randaberg roser nå nødetatene og ansatte ved sykehjemmet for sitt arbeid.

- De har gjort en fantastisk jobb i natt. Brannvesen og helsepersonell fikk rask kontroll på situasjonen, og ansatte ved sykehjemmet har tatt godt vare på beboerne. Dette er løsningsorienterte og dyktige folk, sier Fjell.

Slik gikk brannvesenet fram

Brannvesenet fikk automatisk brannalarm klokka 01:25. Én bil ble sendt fra Kvernevik.

Klokka 01:29 får brannvesenet informasjon om at det brenner. Ytterligere tre brannbiler rykker ut fra Stavanger med brannbefal.

Klokka 01:50 starter brannvesenet evakuering. To røykdykkere slukker og evakuerer.

Klokka 02:02 bekreftes det at 22 pasienter er evakuert. Minuttet etter bekreftes det at brannen er slukket og at røykdykkere har startet utlufting og ventilering.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Uvisst hvordan brannen oppsto

Ifølge vaktleder Gilberg skal brannen ha blitt utløst i en leilighet, men han kan ikke bekrefte hvordan brannen oppsto. Nødetatene har en teori, men ønsker ikke å gå ut med den før politiet starter etterforskning og kan bekrefte eller avkrefte denne.

Overfor NRK Rogaland uttaler Magne Fjell at brannen trolig startet på et tekjøkken på en avdeling på sykehjemmet.

Heller ikke operasjonsleder Nikolai Austerheim i Sør-Vest politidistrikt vil si noe om brannårsaken foreløpig.

- Vi starter etterforskning i morgen, mandag, og ser nærmere på dette da, sier Austerheim. Bygget er foreløpig sperret.

Det er usikkert når beboerne kan flyttes tilbake til Randaberg sykehjem. Det jobbes med å etablere en midlertidig løsning, inntil sykehjemmet blir frigitt. Det skriver Randaberg kommune på sin nettside.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...