Astrid er helsefaglærling

Læringprat: Helsefaglærling Astrid Harestad i prat med leder Tom Galta i gangen ved omsorgsboligene på Langemann ved Vikevåg. Foto: Sigbjørn Berentsen Foto: Sigbjørn Berentsen

Seks lærlinger får verdifull praksis til fagbrev i Rennesøy kommune innen barne- og ungdomsarbeid og helsearbeid.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 13:58

- Det er kjekt å få læreplass, nå kan jeg praktisere det jeg har lært på skolen. Jeg ser at ting gjerne er annerledes i praksis enn i teorien, så det er veldig nyttig, sier Astrid Harestad.

19-åringen fra Bru er én av seks som har fått lærlingplass i Rennesøy kommune. Etter et par år på helse og sosial og helsefagarbeider ved Randaberg videregående skole, begynte hun som lærling ved Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter i august i fjor.

Astrid synes det er bra at også Rennesøy kommune satser på lærlingplasser.

- Det er greit å få læreplass her hvor jeg kjenner folk, vet litt om hva de er interessert i og det setter lettere i gang samtaler med dem på sykehjemmet, sier hun.

Astrid Harestad skal ha læreplass i to år før hun går tilbake til påbygg og skal skaffe seg generell studiekompetanse. Det vil hun gjøre på Randaberg videregående skole, som hun roser som en god skole med godt læringsmiljø. Foto: Sigbjørn Berentsen.

I begynnelsen av februar begynte Astrid ved omsorgsboligene på Langemann. Det er annerledes enn på sykehjemmet.

- Her er det mer å veilede og hjelpe de som bor her i hverdagen, sier hun.

Tom Galta er leder ved Langemann. Han synes det er helt topp å få inn en lærling.

- Hos oss er det mer miljøarbeid og tilrettelegging for personer med utviklingshemming, som er nærmest vernepleierfaget, sier han.

Som lærling går Astrid sammen med helsefagarbeider i vanlig turnus i tre måneder.

Kommunens organisasjons- og personalsjef, Lars Rune Haavik, sier at det er krevende å få tak i lærlinger.

- Men det er en politisk ambisjon om at Rennesøy skal ha åtte lærlinger årlig, så vi annonserte dette ut i markedet rett over nyttår. Så tidlig ser vi at det ikke er volum på søkermassen, så vi sliter, sier Haavik. En håper nå at et samarbeid med Opplæringskontoret i Stavanger kommune skal hjelpe.

- Vi er heller ikke langt unna målet om åtte lærlinger, og det kan vi nå mot slutten av året, sier Haavik.

Nå har Rennesøy fem barne- og ungdomsarbeiderlærlinger, som jobber i barnehager og skoler i kommunen i tillegg til en helsefaglærling.

Siste med #Helse og velferd 2013-2022Vis flere

Siste med #Helse og oppvekstVis flere

– En investering i barn og unges fremtid

– En investering i barn og unges fremtid

Færre vikarer og lærere

Færre vikarer og lærere

Budsjett og økonomiplan 2017 - 2020 Randaberg.

Flere barn per voksne

Flere barn per voksne

Budsjett og økonomiplan Randaberg 2017 - 2020.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...