Arrangerer juleverksted

JULEVERKSTED: Evy Byberg Bø (t.v.) og Berit Rygg er blant dem ønsker alle velkomne til juleverkstedet på forsamlingshuset. Foto: Privat

Tradisjonen tro arrangerer Randaberg menighet juleverksted første søndag i advent, 2. desember. I år er både arrangementet og julegrøten gratis.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2018 kl 17:01

- Juleverkstedet finner sted på Randaberg forsamlingshus, like etter den tradisjonelle julegrantenningen på torget og lysmessen i kirken, informerer Inger-Anne Solem Ellingsen, daglig leder i Randaberg menighet.

Nå håper hun på mange besøkende førstkommende søndag.

Nytt for året er at både arrangementet og grøtserveringen er gratis. Sparebankstiftelsen SR-bank har nemlig valgt å støtte arrangementet.

Stort utvalg

Blant dem som står i spissen for juleverkstedet er Berit Rygg. Hun forteller at det legges opp til flere forskjellige verkstedsaktiviteter i løpet av kvelden.

- I år skal vi blant annet pynte pepperkaker med nonstop, lage hjerter av papp og garnnøster som kan henge på juletrærne, og pynte fyrstikkesker. Vi deler inn i totalt fire ulike stasjoner, forteller Rygg, som ønsker både barn og voksne velkomne til en kreativ julekveld.

- En juletradisjon for mange

Videre forteller Rygg at interessen for juleverkstedet har vært stor hver eneste gang det har blitt arrangert.

- Det virker som om folk setter pris på arrangementet. Det er enkelt for folk å ta turen innom når de allerede er samlet i sentrum for å få med seg julegrantenningen og lysmessen. Jeg tror at et besøk på juleverkstedet har blitt en del av juletradisjonen for mange, sier Rygg.

På verkstedet ønsker hun å legge til rette for barna sitter igjen med en positiv opplevelse.

- Håpet er at de finner glede i å lage noe selv, som de enten kan pynte med i hjemmet eller gi bort i gave til jul, sier Rygg.

- Ikke mulig uten dem

Rygg er leder for en gjeng på tolv damer, som hvert år tar ansvar for aktivitetene på juleverkstedet. I tillegg har et husfellesskap i Randaberg menighet lenge stått for det praktiske arbeidet, som å ordne til lokalet og servere julegrøten.

Til dem retter Solem Ellingsen en stor takk.

- Juleverkstedet hadde ikke vært mulig å arrangere uten dem, konstaterer hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...