Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Åpen barnehage hver mandag og tirsdag i Torvmyrveien

LEK: I åpen barnehage er det foreløpig god plass og leker for barn i alle aldre. Her er Marion Jørpeland (t.v.) og Bente Serigstad i lek med Muhammad Yusuf og Haticetül Kübra. ALLE Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Småbarnsforeldre i Randaberg har fått et gratis tilbud om åpen barnehage hver mandag og tirsdag i lokalene i Torvmyrveien der helsestasjonen tidligere holdt til.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Snart tre år gamle Muhammed Yusuf og 14 måneder gamle Haticetül Kübra sitter på de fargerike mattene og leker sammen med fagarbeider Marion Jørpeland og flerspråklig veileder Bente Serigstad. Barnas mor er med, og hun har tatt med seg en lærebok i norsk som hun flittig benytter.

- Det er barnehage for barna og norskkurs for meg, sier hun smilende.

Åpen barnehage er et tilbud der foreldrene er i barnehagen sammen med barna og dermed egnet som tilvenning for barn, som ikke tidligere har gått i barnehage.

LEDERE: Wenche K. Vasshus og Anne Jorunn Bjørkum Leigvold. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Mens de venter på plass

Åpen barnehage i Randaberg er et prøveprosjekt i 2018 og 2019. Kommunen bruker lokaler som stod ledig etter at helsestasjonen flyttet til Randaberg Arena, og det er omdisponert kommunale midler til tiltaket.

- Vi ønsker at dette skal være et tilbud for alle hjemmeværende kvinner og menn med barn i barnehagealder, sier leder Wenche K. Vasshus. Hun leder styrket barnehagetilbud og staben i åpen barnehage.

Foreløpig har åpen barnehage fått kontakt med barn og foreldre gjennom NAVs flyktningtjeneste.

- Flyktninger som bosettes i Randaberg, starter introprogram med norskopplæring. Men for de som er hjemme med små barn eller ikke får barnehageplass med en gang, er dette et bra tilbud, sier Vasshus.

Personalet i åpen barnehage forsøker å lage opplegget mest mulig likt en vanlig barnehageramme, med samlingsstund, måltid og lek.

- På den måten forbereder vi både foreldre og barn på barnehagen. Vi har også en veiledningsfunksjon i forhold til de voksne, og her kan de voksne treffe andre foreldre og pedagoger, forteller hun.

Gratis og for alle

Kommunens leder for barnehage, Anne Jorunn Bjørkum Leigvold, og Wenche K. Vasshus understreker at tilbudet er for alle.

- Det er veldig bra om vi får enn miks av folk, både norske og innvandrere. Vi har masse leker for barn i alle aldre, forteller Vasshus.

TILVENNING: For 11 måneder gamle Hermela Abrehaley og andre smårollinger er åpen barnehage fin tilvenning før de skal starte i ordinær barnehage. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...