400 syklister passerte ordførerne i en morgentime

Jobbsyklist Åse Omdal heies fram og får forfriskninger med på veien av stavangerordfører Christine Sagen Helgø og randabergordfører Kristine Enger. Foto: Stavanger kommune

I en morgentime passerte rundt 400 syklister Randabergs ordfører, som var med å sparke i gang Sykle til jobben-aksjonen. Det imponerte henne.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Onsdag morgen i forrige uke ble årets Sykle til jobben-aksjon trillet i gang ved ordførerne Kristine Enger og Christine Sagen Helgø.

Det er for 46. året på rad at denne aksjonen settes i gang. I Møllebukta i Stavanger hadde randabergordfører Kristine Enger og stavangerordfører Christine Sagen Helgø stilt seg opp for å by på forfriskninger og heie tohjulingene fram.

- Det er utrolig kjekt å se hvor mange som sykler til jobben og benytter seg av de fantastiske og trygge sykkelveiene våre. Til påske hadde Stavanger over 150.000 flere passeringer på våre sykkeltellere sammenlignet med i fjor, forteller Sagen Helgø.

Helseeffekt

Sykle til jobben er Norges største og eldste aktivitetskampanje og arrangeres av Norges Bedriftsidrettsforbund. Målet med aksjonen er å få flere til å velge en aktiv reisemåte til og fra jobben og en mer aktiv livsstil generelt.

Tellepunkt i Møllebukta. Foto: Stavanger kommune

Kommunen betaler

I kommunene som er involvert i Sykle til jobben-aksjonen betaler kommunen deltakeravgift for sine respektive innbyggere.

Stavanger dekker også deltakeravgiften for innbyggere i Nye Stavanger, det vil si de som bor i Finnøy og Rennesøy.

Oppfordring

Randabergordføreren var altså også til stede i Møllebukta onsdag morgen. Litt før klokka åtte.

- I den stunden jeg var der passerte cirka 400 syklister forbi, og det var folk som skulle både til og fra Randaberg og mot Forus. Det er imponerende antall som velger sykkel, sier Kristine Enger til Bygdebladet.

Hun deltok i fjor selv for første gang i Sykle til jobben-aksjonen, noen hun opplevde som motiverende.

- Nå var dette starten på aksjonen, så det er bare til å oppfordre folk om å melde seg på. Det er inspirerende, slik også jeg merket, så kom igjen, oppfordrer Enger.

nyheterFakta

Sykle til jobben 2019

Aksjonen varer fra 24. april til 21. juni.

Det koster 139 kroner å delta, som kommunen betaler for deg om du bor i Randaberg og Stavanger.

Innbyggere i Rennesøy og Finnøy får dekket deltakeravgift av Stavanger kommune.

Sykle til jobben får deg i form, du kan loggføre aktivitetene dine, delta i konkurranse og vinne premier.

I 2018 deltok mer enn 42.000.

Les også:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...