30 år med trim og trivsel

Trim og trivsel: I 1995 tok gjengen turen for å delta i Grete Waitz-løpet. Foto: privat Foto: Kathrine Knutsen

I september nå er det 30 år siden Randaberg Mosjonsskole startet opp.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg husker at det startet med en oppfordring fra fylkeslegen i Rogaland, sier Elsa Vistnes og lener seg tilbake i stolen.

- De ønsket at det skulle bli et tilbud rundt om i regionen hvor inaktive fikk en mulighet til å få trening tilpasset dem, mimrer Elsa.

Folk i Randaberg tok ballen. Det ble raskt dannet et utvalg som så på saken.

- Jeg husker Halldis Jaatun var med, to fysioterapeuter fra kommunen, en person fra Helselaget og meg som representant fra idrettslaget, sier hun.

Etter litt frem og tilbake for å skaffe til veie midlene som trengtes til ulikt utstyr, ble Randaberg Mosjonsskole en realitet. I 1988.

- Jeg mener og huske at vi var en av de første som satte i gang her i regionen, sier Elsa og viser frem et sammenstiftet gult hefte.

- Dette var det vi ga ut til de som var interesserte i å bli med, sier hun.

«Kvinner og menn i alderen 25 til 60 år. Men kun de første 25 påmeldte blir med» står det i heftet på første side.

Eget søknadsskjema

- Vi hadde eget søknadsskjema for å kartlegge at det faktisk var personer som var inaktive, og som startet på null, sier Elsa.

Plassene ble fylt opp, og treningene startet. To ganger i uka - en inne og en ute.

- Vi møttes og gikk eller løp rundt Stokkavannet ene dagen, og hadde styrketrening inne i sal den andre dagen. Vi trente hovedsakelige kjernemuskulatur, sier Elsa.

Hun meldte seg som treningsinstruktør fra dag en.

- Jeg husker det var fint at vi var flere som kunne bidra og hjelpe på hver vår måte. Det var en bra måte å utføre øktene på med fysioterapeut til stede. Jeg tror også dette trygget de som deltok, smiler Elsa.

Både menn og damer deltok. I ulik alder. Og etter hvert ble det dannet et fint fellesskap.

- Det er noe jeg har vært opptatt av hele veien! Dette med at det er bra for både kropp og sjel. Trim og trivsel. Vi hadde treningsøkter, men vi hadde i tillegg en sosial arena. En plass hvor vi heiet på hverandre. Sånt er flott, sier Elsa.

Og når ene året var gått, var det mange som ville fortsette.

For alle

- Da var de ikke nybegynnere lenger, og vi endte til slutt opp med å åpne for at alle som ville være med å trene var velkommen. Og det er de fortsatt. Vi har alltid plass til flere, smiler hun.

30 år etter trener de enda - nå en gang i uken i gymsalen på Harestad skole. Elsa er fortsatt instruktør. Og noen av deltakerne kan også skilte med like lang fartstid.

- Hva gjør at du står på år etter år? Blir du ikke lei? smiler jeg.

- Fordi det er kjekt, viktig, sosialt. Og rett og slett folkehelse.

- Og feiringen blir?

- Det blir en tur til Danmark. Vi er i full gang med planleggingen nå, ler Elsa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...