Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Tjenester i Rennesøy skal beholdes som nå og forbedres

Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter, som ligger i Vikevåg, er ett av de områdene som er viktige å satse på for Rennesøy kommunestyre de neste årene. Foto: Arkiv.

Med sitt siste budsjett for Rennesøy som selvstendig kommune gir kommunestyret et tydelig signal om forventet framtidig tjenestetilbud til egne innbyggere i Nye Stavanger kommune.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Vi presenterer et felles budsjett, ikke bare i navnet, men reellt innhold etter prosess i partiene og god jobbing samlet, sa varaordfører Jostein Eiane (Krf) i kommunestyret 13. desember.

I Rennesøy er fem politiske partier representert i kommunestyret, Høyre, Frp, Krf, Sp og Ap.

Intensjonsavtalen for kommunesammenslåing med Finnøy og Stavanger er viktige for hovedlinjene i økonomiplanen som nå er vedtatt i Rennesøy.

Tjenester nær folk

Nærhet til tjenester skal ligge til grunn for tjenestetilbudet i den nye kommunen. Og så mener de fem partiene at det gode, tverrfaglige miljøet Rennesøy har ikke blir brutt opp. De legger mye i å holde fokus på tidlig innsats, som Rennesøy har opparbeidet kompetanse på de senere årene.

Kommunestyret i Rennesøy vil fortsette å satse på skolen slik de har forsøkt å gjøre de siste årene. Dette fordi de ser at det gir gode resultater. Foto: Arkiv

«Det skal utvikles kommunedelssentra med tettstedsfunksjoner som handel og offentlige tjenester», står det i budsjettdokumenter deres.

Rennesøy har gode resultater i skolen. Det vil Høyre, Frp, Krf, Sp og Ap bygge videre på. Felles satsing fra tidligere vil de satse på videre, og påpeker at det er blitt prioritert flere lærere etter at kommunen lå lavt her. Økningen er blitt gjort med øremerkede, statlige midler og noe fra egne, kommunale midler.

– Det er viktig at dette fortsetter etter både sentral og lokal prioritering, sa Eiane, som presenterte fellesbudsjettet i kommunestyret.

Samkjørte i kommunestyret

– En merkedag, sa Magnus Hodnefjell (Sp) og fortsatte:

Magnus Hodnefjell (Sp). Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Siste budsjettet i en veldrevet kommune. Rådmannen la opp til et godt budsjett preget av at det har stoppet litt opp i befolkningsveksten. Vi signaliserer nå at vi skal forbedre tjenestenivået i den nye kommunen, så vi skal berømme oss selv.

Vi har fått til noe bra, og budsjettprosessen viser at vi er samkjørte. Vi holder oppe nivået på tjenestene, som er viktig, så vårt signal er tydelig inn i den nye kommunen, sa Hodnefjell.

Avdemper nedskjæring

De fem partiene bruker 2 millioner kroner fra disposisjonsfondet inn i budsjettet i hvert av årene fra og med 2019 til og med 2022. Dette for å styrke barnehage, skole og helse og velferd.

– Da unngår vi den strammeste delen av rådmannens budsjett, og avdemper nedskjæringer, sa varaordføreren. De bruker 200.000 kroner i hvert av de nevnte årene til Innbyggertorg, først i bankbygget i Vikevåg midlertidig til nybygg på sentrumshalvøya i Vikevåg sentrum er ferdig.

Varaordfører Jostein Eiane (Krf). Foto: Sigbjørn Berentsen.

Budsjettenigheten forutsetter også at det kommer inn 250.000 kroner i hvert av årene 2019 til og med 2022 fra utleie av kortidsplasser ved Rennesøy Bo og rehabilitering.

Når det gjelder det nevnte nybygget på sentrumshalvøya, framskyves hovedinvesteringen, 52 millioner kroner, fra 2021 til 2020. Det legger økt press på kommuneadministrasjonen ved det forarbeidet som skal gjøres før det er byggeklart.
Politikerne forventer nå altså at nybygget skal bli bygget i 2020.

Verden går videre etter 2020

Jan Mikal Hanasand (Høyre) lurte på om en slik tidsfrist vil holde, altså om en vil rekke å gjennomføre de store investeringene, utbyggingene, mens Rennesøy er egen kommune. Jostein Eiane svarte til med å bekrefte at verden vil gå videre også etter 2020.

Jan Mikal Hanasand (Høyre). Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Vi vet at verden går videre, og vi har møtt forståelse i prosessen i ny kommune til nå. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være fart på dette videre, sa Eiane.

I tillegg til nevnte nybygg på sentrumshalvøya i Vikevåg, skal det bygges et nytt kirke- og livssynssenter ved Hausken Kyrkje. Også denne investeringen, 14,1 millioner kroner, flyttes fram til 2020, så 2019 blir et travelt år for rådmannen og hans folk.

Kjøkken på sykehjemmet

Når det gjelder pleie og omsorg presiseres det i budsjettenigheten at «variert og god mat fra eget kjøkken på bo- og rehabiliteringssenteret er prioritert og bør fortsatt prioriteres ved gjennomgang av tjenesteområdet.

Tjenester i de tre kommunene som skal bli til én, ny felles kommune skal vurderes og harmoniseres, som det heter. Her signaliserer Rennesøy-politikerne at de vil beholde eget kjøkken med kompetent personale ved Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter framover.

Siste med #Økonomiplan 2019 RennesøyVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...