Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Ta utgangspunkt i Stavangers eiendomsskatt

Illustrasjonsbilde tatt fra Pilå overfor Vikevåg sentrum. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Jostein Eiane (Krf) fikk flertall for å bruke Stavangers innkreving av eiendomsskatt som utgangspunkt for å finne ut hvem som skal betale eiendomsskatt i Nye Stavanger kommune.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I arbeidet med å etablere Nye Stavanger kommune må en blant annet finne ut hvem som skal betale eiendomsskatt. På møte i Arbeidsutvalget for Fellesnemda fredag 30. november fremmet Jostein Eiane, nestleder i Fellesnemda, forslag om å ta utgangspunkt i dagens ordning i Stavanger.

Fellesnemda bestemte 4. juni i år at det skal kreves inn eiendomsskatt i den nye kommunen. Frp og Fellesaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) stemte mot.

Må komme i gang

Arbeidet med å lage et felles system for innkreving av eiendomsskatt starter nå fordi det må være klart senest i 2022. Nye Stavanger vil være landets fjerde største kommune med stor eiendomsmasse som skal takseres.

– Derfor er det viktig å få bestemt i hvilke deler av kommunen det skal skrives ut eiendomsskatt så tidlig som mulig, påpeker prosjektrådmann Per Kristian Vareide.

Les også: - Dropp hele eiendomsskatten.

Fritak i Finnøy/Rennesøy

I dag er det eiendomsskatt på alle eiendommer i Stavanger kommune. Satsen er 3 promille for bolig- og fritidseiendommer, og 4 promille for annet enn bolig- og fritidseiendom.

Bunnfradrag er 400.000 kroner.

– Det opprettes to soner for innkreving av eiendomsskatt i Finnøy og Rennesøy: 0-sone og lav sone. I arbeidet med soneinndeling legges avgjørende vekt på om områdene ville falt inn under eller utenfor definisjon «utbygget på byvis», heter det i forslaget til Eiane.

Eianes forslag forholder seg til intensjonsavtalen for sammenslåingen der det heter at områder i Finnøy og Rennesøy som skal betale eiendomsskatt skal være bygget ut på bymessig vis.

Ber om mer kunnskap

I Arbeidsutvalgsmøtet fredag 30. november spurte Kari Nessa Nordtun (Ap) et notat fra prosjektrådmannen til Fellesnemdas møte mandag 10. desember.

Begrepet «Bymessig vis» problematiseres forøvrig av prosjektrådmannen. Han viser til juridiske råd fra KS, der det anbefales ikke å bruke det fordi det gir utfordringer med å avgrense slik.

Fellesnemda for Nye Stavanger behandler saken mandag 10. desember.

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...