Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

SV vil sikre deg god lokal innflytelse i Nye Stavanger kommune

Eirik Faret Sakariassen, Tor Nestande og Line Halstad delte SV-løsninger i Rennesøy kulturhus forrige torsdag. Foto: Sigbjørn Berentsen

SV er opptatt av direktevalg til kommune- og bydelsutvalg. Det kan få opp valgdeltakelse høsten 2019, sier Eirik Faret Sakariassen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Faret Sakariassen er gruppeleder for SV i Stavanger bystyre. Han er også medlem i Fellesnemda, som har hovedansvaret for byggingen av Nye Stavanger kommune.

Lager nytt fireårsprogram

Torsdag for en uke siden kom han til Rennesøy kulturhus for å snakke om SV sine politiske løsninger for den nye kommunen.

Det var ikke mange som møtte fram, for å si det forsiktig, etter at Faret Sakariassen hadde invitert via en egen gruppe på facebook.

- Men dette er starten på noe, sier Eirik Faret Sakariassen optimistisk og fortsetter:

- Vi er i gang med å lage program, som vi skal gå til valg på høsten 2019.

Ulike løsninger

I programarbeidet har Tor Nestande, som bor på Galta (Rennesøy) fått ansvar for byutvikling og Nye Stavanger. Med erfaring som planlegger i Asplan Viak gjennom flere år, er SV trygg på at han er rett mann for en sånn jobb.

- For oss er det viktig å jobbe for at folk skal få tjenester der de bor i den nye kommunen, og så ivrer ikke vi for å privatisere noe. Vi skal ta vare på gode initiativer til å gjøre ting annerledes, men vi skal også ha stor tillit til de ansatte. Alt skal ikke detaljstyres fra kommunestyret fordi vi skal kunne løse oppgaver og tjenester forskjellig i hele den nye kommunen, sier Nestande.

- Ved Rennesøy Bo- og rehabiliteringssenter er det en frykt for hvordan ting blir i Nye Stavanger, og det viser jo hvor glade folk er i sykehjemmet, sier Line Halstad, som har en mindre stilling for frivilligkoordinator ved sykehjemmet i Vikevåg.

- Frykten går for eksempel på om folk i framtida vil få plass på sykehjemmet nær seg eller et helt annet sted i den nye kommunen, utdyper hun.

Nytt lokaldemokrati

Eirik Faret Sakariassen er opptatt av å få til høy valgdeltakelse i Nye Stavanger. Han er med i prosjektgruppa som skal planlegge kommunevalget høsten 2019. Han gleder seg til det arbeidet.

- Vi må sørge for god representasjon også fra Rennesøy og Finnøy, sier han og fortsetter:

- I SV er vi opptatt av direktevalg av medlemmer til bydelsutvalg fordi det vil sikre bedre innflytelse. I tillegg går SV inn for deltakende budsjettering, der det blir satt av penger til utvalgte prosjekter i kommunedelene. Det kan for eksempel være skolemat, turstier, gang- og sykkelveier eller flyktninger, sier Faret Sakariassen.

Siste med #KommunereformVis flere

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap om kommunenes holdninger til kommunestruktur

Ny runde om kommunestruktur

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap.

Fylkesmannen skal stimulere i ny runde om kommunegrenser

– Lite framtidsrettet grense

Kommunegrense Randaberg - Nye Stavanger.

– Nær folk er viktig når vi skaper en ny kommune

Sp: – Tjenester nær folk

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...