Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Randaberg kommer også til å bli med i Nye Stavanger

Utsikt: Fra terrassen på Bru ser Tor Bernhard Harestad mot å fortsette som politiker i Nye Stavanger kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen Foto: Sigbjørn Berentsen

Fra terrassen sin på Bru kai har Tor Bernhard Harestad god oversikt.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Utover å se ned på de tre skipene som i over ett år har ligget i opplag ved den kommunale kaien, ser han mot Stavanger.

- Byggingen av den nye kommunen går på skinner, sier han og er ikke det minste bekymret for framtida for Rennesøy ved å bli en bydel i en betydelig større kommune.

- Hvordan går det på skinner?

- Så langt er prosessen preget av profesjonalitet og raushet, noe jeg både håper og tror vil fortsette. Dette vil vi få godt til, og da vil det ikke gå lang tid før også Randaberg kommer til, svarer Harestad.

- Randaberg kommer til, hva mener du?

- Slik lånegjelda øker i Randaberg nå, så vil de bli tvunget til å bite i det sure eplet, som de kaller det.

- Er det som å bite i et surt eple å slå seg sammen med Stavanger og Finnøy?

- Nei, det er iallfall ikke mitt inntrykk.

Skiftet beite

Tor Bernhard Harestad er tilfreds med at han som rennesøypolitiker er den første som aktivt er med i stavangerpolitikken.

- Nå er jeg med i styret i Stavanger Frp, og i tillegg med i et utvalg som jobber med akvakultur. Joda, det er greit å være først ute her, sier han og smiler lurt.

Harestad var en av pådriverne til å starte Rennesøy Frp. Det var i 1998, husker han, som før det var aktiv politiker i Rennesøy Høyre. Endringen av skolestrukturen var en opprivende debatt på den tiden.

Harestad fikk ikke plass på Høyre-lista til valget høsten 1999, og så lenge han fremdeles mente å ha mye å bidra med, var oppstarten av et lokallag av Frp ikke langt unna.

Få er i tvil om at Frp er blitt lagt merke til i Rennesøy-politikken med Tor Bernhard Harestad som høvding.

- Nå feirer vi jubileum med å legge ned lokallaget i Rennesøy, sier han.

- Hvordan er det?

- Nei, det har jeg ikke problemer med, svarer han etter å ha tenkt litt og legger til:

- Vi har hatt mange gode folk som har representert innbyggerne godt gjennom alle disse årene. Fortsatt skal vi jobbe godt for Rennesøys innbyggere i Nye Stavanger kommune.

Går for politisk verv i ny kommune

Tor Bernhard Harestad har blitt 64 år. Til tross for noen operasjoner hvor naturlige knær er byttet ut med reservedeler, er hodet fortsatt på riktig plass. Ikke minst betyr ærlighet mye for ham.

- Vi kan gjerne være uenige i mye, det godtar jeg. Men jeg liker ikke om noen, politiske motstandere eller andre, ikke holder noe vi har vært enige om. Sånn bygger vi ikke tillit til hverandre, sier han engasjert.

- Vil du stå på for å få en plass i det nye kommunestyret i Nye Stavanger fra 2020?

- Ja, nå satser jeg for fullt på det, og ser fram til å jobbe tett sammen med både Leif Arne Moi Nilsen og Christian Wedler, svarer fiskemottakeieren på Bru kai.

For tida jobber Fellesnemda for Nye Stavanger med hvordan den nye kommunen skal organiseres politisk. Det er et arbeid som vil pågå i hele 2018, og nå bemannes prosjektgrupper for innspill og debatt.

Målet er å skape et lokaldemokrati hvor innbyggerne i den nye kommunen enkelt skal kunne involvere seg og få innflytelse.

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...