Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Gi makt til kommunedelsutvalgene i ny kommune

Myndighet: Tor Bernhard Harestad (Frp) vil gi reell makt til bydelsstyrer i nye Stavanger kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen Foto: Sigbjørn Berentsen

- Vi må gi kommunedelsutvalg i nye Stavanger reell makt. Hvis ikke, er det ikke noe vits i å ha dem, sier Tor Bernhard Harestad (Frp).

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I et møte i prosjektgruppa «Lokaldemokrati og politisk organisering» nylig var Elin Schanche (Høyre) skeptisk til å gi vedtaksrett til by-/kommunedelsutvalg. Det reagerer Tor Bernhard Harestad på.

Den nevnte prosjektgruppa har mye arbeid foran seg før de legger noe endelig fram for Fellesnemda. Om det for eksempel skal hete kommunedelsutvalg eller bydelsutvalg er ikke bestemt. Inntil videre tillater vi oss å kalle det for «bydelsstyre».

- Vi kan ikke bare lage pølseutvalg, hvor de kun spiser og drikker kaffe. Bydelsstyre må få makt til å bestemme noe også, sier Harestad.

- Hva skal de gjøre?

- Få bestemme ting som angår skole og sykehjem, for eksempel ved forslag om nedskjæringer og kutt, og gjerne med et økonomisk ansvar, svarer han.

Oppfølging og ombudsrolle

Elin Schanche ønsket denne uka å presisere hva hun mener om makt og myndighet til bydelsstyrer.

- Det jeg ikke ønsker, er å gi dem vedtaksrett i plansaker sånn at beslutninger som tas blir gjort med tilfredsstillende nok avstand til dem sakene angår, sier hun.

På spørsmål om hvilke oppgaver som hun mener er aktuelle for nye bydelsstyrer, ser hun for seg utdeling av penger til frivillige organisasjoner og være høringsorgan for plansaker, slik de gjør i Stavanger i dag.

- Å følge opp driftsstyrer i skoler og sykehjem kan være en annen oppgave å være tungt inne i, og at de tar ombudsrollen alvorlig, tar i mot signaler fra folk i sine områder og formidler disse videre, sier Schanche.

Fellesnemda vedtar politisk organisering

Mandag skal Fellesnemda vedta prosjektgruppas anbefaling om at den nye kommunen skal ha fem kommunalstyrer, miljø og utbygging, helse og velferd, oppvekst og utdanning, samfunnsutvikling og kultur, idrett og innbyggerinvolvering.

Hvert kommunalstyre skal ha 11 medlemmer. I tillegg vil det bli et kommunalutvalg med 9 medlemmer, og så kommer kommunestyre (67 medlemmer) og formannskap (19 medlemmer) og kontrollutvalg (5 medlemmer).

Nøkkelord

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...