Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Nye Stavanger vil ha hele Ombo

Prosjektrådmann Per Kristian Vareide anbefaler at Fellesnemda for Nye Stavanger støtter opp under et flertall på Ombo som ved flere anledninger siste årene har uttalt at øya bør tilhøre én kommune og at dette blir Nye Stavanger. Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Det er nå naturlig å støtte opp om flertallet på Ombo og gjøre justere grensene sånn at øya kan bli en del av Nye Stavanger kommune fra 1. januar 2020, mener prosjektrådmann for Nye Stavanger, Per Kristian Vareide.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 09:27

19. februar i år sendte Finnøy kommune en søknad til Fylkesmannen i Rogaland om å utrede og vedta en grensejustering på Ombo. I dag er øya delt mellom kommunene Finnøy og Hjelmeland.

Fylkesmannen har sendt Finnøy sin søknad videre til Kommunal- og moderniseringsdepartementet og ber om at dette tar stilling til om det skal settes i gang en slik utredning.

Fylkesmannen ønsker også at kommunene Stavanger og Rennesøy skal uttale seg om grensejusteringen som Finnøy ønsker all den tid også Finnøy er involvert i sammenslåing med Rennesøy og Stavanger.

Prosjektrådmann Per Kristian Vareide hopper over det at Rennesøy og Stavanger skal mene noe om denne grensejusteringen, men anbefaler i stedet at Fellesnemda for Nye Stavanger uttaler seg til Finnøy sin søknad.

Vareide begrunner dette med at en mulig grensejustering for Ombo har vært kjent for kommune- og bystyre i Rennesøy og Stavanger siden intensjonsavtalen for Nye Stavanger ble vedtatt. Og at grensejusteringen vil skje først fra 1. januar 2020.

Saken behandles først i Arbeidsutvalget for Nye Stavanger mandag 12. mars, og så i Fellesnemda onsdag 21. mars.

Øya Ombo er i dag delt mellom kommunene Finnøy og Hjelmeland med 162 fastboende på finnøysiden og 78 på hjelmelandsiden. Nå bes Fellesnemda for Nye Stavanger om å støtte at øya blir en del av Nye Stavanger.

Siste med #KommunereformVis flere

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap om kommunenes holdninger til kommunestruktur

Ny runde om kommunestruktur

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap.

Fylkesmannen skal stimulere i ny runde om kommunegrenser

– Lite framtidsrettet grense

Kommunegrense Randaberg - Nye Stavanger.

– Nær folk er viktig når vi skaper en ny kommune

Sp: – Tjenester nær folk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...