Nye Stavanger vil fortsette avtale med Helse Stavanger om ambulansebåten

Ambulansebåten «Rygerdoktoren» ligger i Judaberg, der den nok kommer til å bli, etter som prosjektrådmannens faglige anbefaling til Fellesnemda. Foto: Sigbjørn Berentsen

Ambulansebåten «Rygerdoktoren» er en del av legevaktordningen i Ryfylke, som i dag er mellom kommunene Finnøy, Hjelmeland, Kvitsøy og Rennesøy. Nå går gjeldende avtale med Helse Stavanger mot slutten.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I saken «Tjenestetilbudet i Nye Stavanger kommune», som Fellesnemda behandler mandag 18. mars, er prosjektrådmann tydelig på følgende:

– Det er svært viktig for legevaktberedskapen at i Ryfylke at ambulansebåten også i fremtiden innehar fullt utstyrt legekontor, at kapasitet som for eksempel toppfart og mannskapet sine lokalkunnskaper blir videreført.

Avtalen og Ryfylke Legevakt er mellom de nevnte fire kommunene Hjelmeland, Kvitsøy, Finnøy og Rennesøy, og både Hjelmeland og Kvitsøy ønsker å være med når Nye Stavanger blir vertskommune for denne fra 2020.

Så er det Helse Stavanger HF (enkelt forklart SUS) som har ansvaret for avtalen med L. Rødne & Sønner om ambulansebåten «Rygerdoktoren». Denne avtalen går snart ut, opplyser rposjektrådmannen i Nye Stavanger til Fellesnemda.

Prosjektrådmannen forholder seg dermed til intensjonsavtalen for kommunesammenslåingen mellom Stavanger, Rennesøy og Finnøy, hvor det heter at:

«Dagens båtbaserte legevaktsamarbeid mellom Rennesøy, Finnøy, Hjelmeland og Kvitsøy skal videreføres og videreutvikles, men koordineres med legevaktstjenesten i hele den nye kommunen».

Kommunene Finnøy og Stavanger er representert i styringsgruppen som skal lage konkurransedokument til anbudet om en ny avtale for ambulansebåten.

På folkemøtet på Ombo 5. mars minnet finnøyordfører Henrik Halleland om at nettopp legevaktordningen der ambulansebåten er sentral, var blant de tjenestene som innbyggerne ønsket mest å beholde ved en eventuell kommunesammenslåing. Det sa innbyggerne tydelig i en innbyggerundersøkelse den gang, både i Finnøy og Rennesøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...