Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ny storkommune skal bygges på to år

Dette er medlemmene i styringsgruppa for Nye Stavanger kommune, som har vært i aktivitet siden 29. september i fjor. Nå er den historie og Fellesnemda, som har hovedansvaret for å bygge den nye kommunen, skal formelt velges på et felles kommunestyremøte hos Fylkesmannen i Rogaland mandag 21. august. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

I ettermiddag, mandag 21. august, samles kommunestyrene i Finnøy, Rennesøy og Stavanger hos Fylkesmannen i Rogaland. Du kan følge begivenheten direkte her på bygdebladet.no

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2017 kl 13:34

Strømmingen fra det felles kommunestyremøtet i dag er gjort mulig for Bygdebladet i samarbeid med NRK Rogaland.

Sendingen finner du nederst i denne saken.

De tre kommunene har jobbet lenge for å forberede den nye storkommunen, som vil bli landets fjerde største kommune.

Er godt i gang allerede

I styringsgruppa, som har hatt fem politikere fra hver kommune, har hatt seks møter og disse har vært jevnlig siden 29. september i fjor.

Styringsgruppa hadde sitt siste møte i Utstein kloster 9. mai i år, og alle konklusjoner i denne har det vært enighet om. Alt styringsgruppa har gjort nødvendig konklusjoner om, er behandlet i de respektive kommunestyrene.

Blant annet er det bestemt at den nye kommunen skal hete Stavanger, rådhuset skal ligge i Stavanger sentrum og det nye kommunestyret skal ha 67 medlemmer.

Regler for nytt «kommunestyre»

Så er det laget retningslinjer for Fellesnemda sitt arbeid. Fellesnemda er det øverste organet for Nye Stavanger i de to årene fram mot 1. januar 2020 da den nye kommunen skal være på plass. Fellesnemda skal gjøre vedtak og beslutninger i saker som har med den nye kommunen å gjøre, og nemda opphører å eksistere når et nytt kommunestyre er valgt ved kommunevalget høsten 2019.

Fellesnemda skal ha 33 medlemmer, 17 fra Stavanger og sju hver fra Rennesøy og Finnøy. I tillegg skal det velges at Arbeidsutvalg, som skal forberede saker til Fellesnemda, og det utvalget skal ha tre medlemmer fra hver av dagens kommuner.

I fullt arbeid fra onsdag

Arbeidsutvalgets første offisielle møte er allerede førstkommende onsdag, 23. august. Da tar medlemmene Christine Sagen Helgø, Kari Nessa Nordtun og Bjørg Tysdal Moe fra Stavanger, Jostein Eiane, Elin Schanche og Tor Bernhard Harestad fra Rennesøy og Henrik Halleland, Odd Bleie og Gro Skartveit fra Finnøy plass i formannskapssalen på ettermiddagen i Stavanger Rådhus.

I det første Arbeidsutvalget skal disse sakene behandles:
• Valg av leder og nestleder i Fellesnemda, Arbeidsutvalget og Partssammensatt utvalg.

• Godtgjøringer og arbeidsvilkår for folkevalgte i Fellesnemda med underutvalg.

• Forslag til reglement for Arbeidsutvalget til Fellesnemda.

• Styringsdokument for etablering av Nye Stavanger.

• Tilskudd til veier, digitalisering i kommuner som skal slå seg sammen.

Reglement for Partssammensatt utvalg skal også lages, og i dette utvalget er det de ansatte i kommunene kan påvirke prosessen.

Og så skal det rekrutteres prosjektleder for etableringen av den nye kommunen. Den som får denne jobben vil fortsette som rådmann i Nye Stavanger.

Første offisielle møte i Fellesnemda er mandag 28. august.

Siste med #KommunereformVis flere

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap om kommunenes holdninger til kommunestruktur

Ny runde om kommunestruktur

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap.

Fylkesmannen skal stimulere i ny runde om kommunegrenser

– Lite framtidsrettet grense

Kommunegrense Randaberg - Nye Stavanger.

– Nær folk er viktig når vi skaper en ny kommune

Sp: – Tjenester nær folk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...