Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ny Rogfast-kontrakt skal lyses ut

Foto: Øyvind Ellingsen / Statens vegvesen

I mai lyser Statens vegvesen ut den neste store tunnelkontrakten på Rogfast-prosjektet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2019 kl 06:43

Kontrakten omfatter bygging av den sørlige delen av Boknafjordtunnelen, fra Mekjarvik og nordover, med omtrent ni kilometer tunnel med to løp. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Tunnelmassene blir fylt ut i Mekjarvik sør, hvor utfyllingen allerede er startet.

- I kontrakten inngår også to sjakter til utlufting av tunnelen i området ved golfbanen på Tungenes. Kontrakten blir en såkalt utføringskontrakt med enhetspriser, sier Kjartan J. Hove i en pressemelding. Han er avdelingsdirektør i prosjektavdelingen i Statens vegvesen.

To kontraktsformer

Den siste av de tre tunnelkontraktene på Rogfast lyses ut like over sommerferien 2019. Kontrakten er ni kilometer tunnel med to løp fra den nordlige delen av Boknafjordtunnelen. Kontrakten omfatter også omtrent 1,5 kilometer firefelts vei i dagen på Bokn, fram til påkobling til eksisterende E39. Kontrakten blir en totalentreprise.

Dermed blir det to ulike kontraktsformer på den sørlige og nordlige delen av Boknafjordtunnelen.

- I ein totalentreprise får blant annet entreprenøren et større ansvar for prosjekteringen. Ved å gjøre det slik ønsker Statens vegvesen å få erfaring med to ulike kontraktsformer på et stort prosjekt som Rogfast. Det vil komme til nytte seinere når en skal vurdere fordeler og ulemper i i henhold til kontraktsformer på så store prosjekt, sier Hove.

Rogfast skal etter planen åpnes i 2027.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...