Ny kommune og nytt kommunevåpen

Renensøyordfører Dagny Sunnanå Hausken er også leder i prosjektgruppa Symboler, identitet og kultur i nye Stavanger. Hun mener nå det kan være positivt at det lages et helt nytt kommunevåpen for den nye storkommunen, som skal være etablert fra 1. januar 2020. Foto: Arkiv

1. januar 2020 blir Finnøy, Rennesøy og Stavanger sammenslått til en ny kommune. Arbeidsgruppa, som arbeider med symboler, identitet og felles kultur for Nye Stavanger, har langt fram et forslag om at vi skal starte et arbeid for å utarbeide et nytt kommunevåpen for Nye Stavanger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2018 kl 10:09

LESERBREV: Dette har startet en debatt i media om vi skal beholde Stavanger sitt kommunevåpen, eller utarbeide et nytt.

Alle tre kommunene har i dag vakre og historiske symboler på sine kommunevåpen. Finnøy med sitt familieskjold fra Hesbyætta fra 1300-tallet. Stavanger med sin vinranke, et gammelt kristent symbol, og Rennesøy med sine krumstaver. Krumstavene har sin tilknytning til Utstein Kloster, landets eneste bevarte middelalder kloster.

Stavanger sitt kommunevåpen vil mest sannsynlig bli bearbeidet i nær framtid. Det er for dårlig i forhold til kontraster, til bruk i digitale medier og i forhold til universell utforming.

Oslo har nylig hatt en stor prosess med fornying av sitt kommunevåpen.

Flere kommuner i landet er nå i gang med sammenslåing og med å lage nye kommunevåpen. Dette gjelder også Sandnes og Forsand. Det har vært vanskelig å få fram konkrete tall på hva nytt kommunevåpen koster. Det er jo også en mulighet å ta utskiftingen over tid.

Det økonomiske argumentet for ikke å lage nytt kommunevåpen faller dermed stort sett vekk, selv om enkelte selvsagt velger å sette kostnadene opp mot drift av skoler og eldreomsorg.

Mange hadde sett for seg at kommunereformen skulle ende med en sammenslåing av Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger. Ville noen da hatt en forventning om at Stavanger sitt kommunevåpen skulle beholdes?

Vi har hørt mange festtaler om å skape en ny kommune. Et nytt kommunevåpen hadde vært et flott symbol på at dette er mer enn festtaler. Det hadde vært flott med et nytt kommunevåpen som symboliserer noe som knytter våre tre kommuner sammen. Svært få forbinder i dag noe med symbolikken som ligger i vinranken.

17. september skal Fellesnemda avgjøre om vi skal starte prosessen med å utarbeide et nytt kommunevåpen for en ny kommune.

Siste med #KommunevåpenVis flere

Delte meninger om «bystyre» eller «kommunestyre»

Bjarne vil ha «kommunestyre»

Nye Stavanger.

Nå blir det snart avgjort om nye Stavanger skal ha bystyre eller kommunestyre

By- eller kommunestyre?

Delte meninger i Fellesnemda.

Utsatte saken om kommunevåpen fordi debatten går ute

Frode Myrhol: – Interessant utsettelse

Kommunevåpen vs. bompenger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...