Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Normalt at det blir litt ampert

Målfest, akrobatiske skudd, knuffing, munnhuggeri og håndgemeng: lokaloppgjøret mellom Randaberg C og Mastra, som endte 2-4, hadde det meste.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det blir ofte tøffe dueller og knuffing i slike lokaloppgjør i 5. divisjon, så det er ikke direkte overraskende at spillet ble ekstra fysisk, sier Mastra-trener Bjarne Aske etter kampen mot naborival Randaberg C.

Det som begynte som en forholdsvis rolig kamp på Randaberg stadion, artet seg til å bli et noe hetere oppgjør i andre omgang. Ikke direkte unormalt i slike lokaloppgjør ble det også tirsdag kveld ordslenging, harde dueller, kynisk drøying av tid og tendenser til håndgemeng da naboklubbene møttes til dyst.

Ifølge spillende Randaberg C-trener Arve Junior Sem-Henriksen, som for øvrig holdt seg på sidelinjen under kveldens kamp, var ikke spillernes tenningsnivå høyere enn forventet.

– Jeg synes faktisk temperaturen økte på først utover i andre omgang, noe som var senere enn forventet. Det skal sies om vi hadde spilt en tredje omgang kunne det fort ha blitt litt styggere. Det er normalt at det blir litt ampert når det ene laget leder og drøyer tid. Da blir det litt fyring, sier den 22 år gamle treneren.

Det stod nemlig 0-3 på måltavla til pause, i favør bortelaget Mastra.

Roar Austbø åpnet scorings-ballet allerede fire minutter ut i oppgjøret. Forsvarsspilleren fikk ballen på bakre stolpe etter et godt slått hjørnespark. Derfra hamret han inn Mastra-ledelsen. 34 minutter ut i kampen la Erling Håvarstein på til 0-2 etter nok et hjørnespark. Spissen fikk tid og rom inne i 16-meterboksen og vippet like så greit ballen opp til seg selv før han på akrobatisk vis plasserte lærkula i nettet. Like før pause sørget Leif Halvor Torsen for 0-3.

Se høydepunktene fra kampen her.

Vekket RIL-spillerne i pausen

Ved halvspilt kamp var RIL-treneren langt fra fornøyd.

– I første omgang går alt galt. Det var begredelig og puslete, egentlig. Vi hang ikke med, fulgte ikke planen og manglet aggressivitet, oppsumerer han.

Det kunne imidlertid se ut til at Sem-Henriksen brukte pausepraten godt, for da andre omgang ble blåst i gang, var det en helt annen tenning å spore hos de svartkledde.

Med det reduserte hjemmelaget allerede to minutter ut i omgangen, da Anders Mæle bredsidet ballen i stolpen og i mål. RIL hang bedre med utover i kampen, men Håvarstein fjernet all tvil 68 minutter ut i lokaloppgjøret. Enda et hjørnespark resulterte i scoring da spissen enkelt kunne bredside ballen i nota.

Frustrasjonen blant RIL-spillerne så ut til å øke. Spillestilen til hjemmelaget ble mer fysisk, mens Mastra taktisk brukte mer tid på igangsetting av spillet. Tross munnhuggeri og knuffing fra spillere på begge lag, ble det korrekt kun delt ut tre gule kort i løpet av kampen, og ingen røde.

Som et lite plaster på såret sørget RIL-spiller Aleksander Håland for kveldens siste og mest spektakulære scoring. Et frispark fra 40 meter, som trolig var ment som et innlegg, gikk rett i nettet. Kampen endte 2-4.

Se hele kampen i reprise her.

Peker på mentaliteten

– Vi var bedre i andre omgang, men har fremdeles mer å gå på. Vi skal selvsagt gi kredit til Mastra som var gode, men vi var også veldig dårlige i kveld, sier Sem-Henriksen.

Randaberg C står nå med to av to tap i serien. Laget tapte 5-2 mot Bogafjell forrige runde. Nå mener RIL-treneren at troppen må jobbe med den mentale delen av spillet.

– Vi må sørge for å være på fra første spark på ballen. Vi må rett og slett ha en bedre innstilling fra start. Tross tapet mot Bogafjell var vi mer aggressive i den kampen, og tok dem ofte i presset. Det må vi sørge for å gjøre i kampene fremover også, sier han.

To av to seire

Mastra-treneren var naturligvis en lykkelig mann etter kveldens kamp. Mastra står nå med to av to seire i serien, og det etter to lokaloppgjør. Forrige gang slo de Finnøy, også da med 4-2 på måltavla.

– Dette er en veldig bra start for oss. Vi har fremdeles noen perioder i kampen hvor vi ramler litt sammen, så vi har mer å gå på. Nå gjelder det å holde seiersrekken gående. Neste kamp er allerede torsdag mot SIF. Heldigvis har vi en stor tropp, så vi stiller nok forholdsvis restituerte, sier Aske.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...