Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Nok en milepæl nådd i arbeidet med Rogfast

Ved 11-tiden torsdag formiddag trykket skytebas Geir Anderson på knappen og fyrte av den første salven i Mekjarvik i forbindelse med Rogfast.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Skytebasen er i firmaet Betonmasthæhre anlegg AS, som har oppdraget med å bygge tverrslaget, eller anleggstunnelen under Todnem til Harestad der Rogfast-tunnelen begynner.

Skytebas Geir Anderson fyrte av den første salven i arbeidet med tverrslaget klokka 11 torsdag formiddag. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Överslaget blir 700 meter langt og skal være ferdig til jul i år.

Hensikten med tverrslaget er å frakte steinmasse fra drivingen av den lange tunnelen mot Kvitsøy og Arsvågen til utfyllingsområdet i Mekjarvik. Totalt 120 dekar med steinmasse skal fylles ut i Byfjorden, og det skal bli et nytt stort næringsområdet i Randaberg.

Like etter spregningen torsdag formiddag. Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

8,5 millioner kubikkmeter overskuddsmasser skal bli til industriarealer.

Det blir rømningsveier som dette for hver 250. meter mellom de to tunnelløpene i Rogfast. Foto: Statens vegvesen/illuestrasjon

Bakgrunn

Rogfast: E 39 Rogfast er verdens lengste og dypeste undersjøiske vegtunnel. 26,7 km lang og 392 meter under havet, og det første prosjektet i ferjefri E 39.

Prisen på Rogfast er 16,8 milliarder kroner.

Tunnelbredden er 2 ganger 10,5 meter, to løp med to kjørefelt og maksimal stigning er fem prosent. Det blir en fire km lang tunnelarm opp til Kvitsøy, der maksimal stigning er 7 prosent.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...