- Noen som skal bli med og hoppe i høyet eller?

Den populære ferieklubben på Vistnestunet har fylt opp påmeldingslistene for resten av sommeren. Her leker barna med dyr, får gå tur og hoppe i høyet. I tillegg til at de knytter nye bekjentskap på tvers av skolene de til vanlig går på.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 08.07.2018 kl 14:40

- Er det fredag allerede i morgen, spør Kaia Goa. Hun skulle helst sett at uken var enda lenger.

- Hjemme har vi ikke dyr, det er så kjekt å være med dem, sier hun lent over gjerdet mens hun speider etter grisene.

Ferieklubben er akkurat kommet tilbake fra tur. Torsdag gikk turen til lille Viste. Det er usikkert blant de voksne hva som faktisk er navnet, men da er det greit å ha små hjelpere.

- Jeg vet at den heter lille Viste, for bortenfor ligger Vistestranden, sier Eira Tjønneland.

Der har noen våget seg uti vannet og testet badetempeaturen, mens andre som ikke følte behovet for å bade når det bare er 15 grader i luften, holdt seg til vassing. Krabbene har også blitt jaktet på i strandsonen.

Onsdag var det tur til Grøderøysa med ordfører Kristine Enger, som blant annet viste barna hvilke planter som er spiselige. Mandag var det grilling i gapahuk og lek under vannspederen i varmen. Tirsdag fikk barna lære om hvordan det er å være bonde. Da var det spaing av møkk og bytting av for og vann til dyrene.

Tilbake på tunet er det kø for å få lov til å besøke kaninene i sin innhengning.

- Tre og tre om gangen er nok jenter, sier Ellen Marie Innvær, - det kan bli litt mye for dem vet dere.

- Noen som skal bli med og hoppe i høyet eller, spør Johs Kleiberg Aadahl mens han ser rundt seg etter positive svar.

Til slutt følger en god gjeng med. Inne i låven klatres det opp langs veggene før det hoppes ned i det myke høiet.

Utendørs kuttes det grønnsaker til lapskaus, morgendagens lunsj. Kålrabi, gulrot, poteter, purreløk, pølse og mer skal klargjøres.

- Er det lov å spise, spør en av oppkutterne.

- Nei ikke akkurat nå, vi må se at vi ha nok til i morgen når vi skal spise først, sier Reidun Irene Bjordal og ler.

Ved siden av steker Ylva Konstanse Auglænd Bjordal, Lisa Håland Eikså og Vilde Brattberg Wold lapper som skal nytes til fruktmåltidet, i solen som begynner så smått å komme frem.

Snart er denne Ferieklubb-uken over, neste uke er det en andre barn som skal få bli medlemmer i den populære ferieklubben på Vistnestunet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...