Nær fem milliarder dyrere bypakke

Kommunikasjonsrådgiver Kjersti Sandvik Bernt (t.v.) og sekretariatsleder Stine Haave Åsland i Bypakke Nord-Jæren deltok i dag på pressekonferansen for å legge fram oppdaterte kostnader for prosjektene i bypakken. Foto: Arkiv

Oppdaterte kostnader for alle prosjektene i Bypakke Nord-Jæren tilsier at de 32 milliardene i byvekstavtalen ikke strekker til.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2018 kl 15:29

Tirsdag holdt Bypakke Nord-Jæren pressekonferanse om de oppdaterte kostnadene for alle prosjektene i den vedtatte bypakken.

Allerede før bypakken er i gang, og vel et halvt år før de nye bomstasjonene er satt i drift, viser det eg at en rekke prosjekter blir mer kostbare enn tidligere antatt. I Byvekstavtalen ble det anslått at de 14 prosjektene og programområdene ville koste litt over 32 milliarder 2018-kroner.

Den nye kostnadsvurderingen tilsier at prosjektene vil komme til å koste nær 36,8 milliarder kroner. De nye kostnadsvurderingene er for enkelte av prosjektene fortsatt svært usikre. Generelt sett er det sånn at jo lenger et prosjekt har kommet i planleggingen, jo sikrere blir kostnadstallene.

Kan spare på Smiene-Harestad
Blant de få prosjektene som ser ut til å kunne bli billigere enn tidligere antatt er sykkelstamvegen, E39 Smiene-Harestad, byggingen av bomstasjonene og det som heter «øvrige kollektivprosjekt». For E39 Smiene-Harestad er det da tatt inn i regnestykket en kort kulvert ved Tasta samt mulig omlegging i Høyesvingen og en endring i krysset ved Finnestad i forhold til tidligere planer.

Bussveien er nå anslått å ville koste nesten 10,8 milliarder kroner. Det er 3,5 milliarder mer enn anslått i byvekstavtalen.

Gule felt markerer bomringene, grønne streker viser fremtidig bussvei og rosa strekk viser hvor sykkelstamveien skal bygges. Bomringen rundt Sandnes og bussveien i Sandnes viser ikke på dette utsnittet, men er også med i Bypakken. Verken sykkelstamveien eller bussveien krysser grensen til Randaberg. Foto: Bypakke Nord-Jæren

Siste med #BomringVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...