Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Nå vil Kari og Anne Kristin vil ha dine råd

Kari Nessa Nordtun (t.v.) og Anne Kristin Sæther er et par av de sentrale i arbeidet med å utforme politikken som Ap skal føre i den nye storkommunen Stavanger fra 2020. Her er de i Judaberg sentrum nylig. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Arbeiderpartiet har begynt tidlig for å posisjonere seg i den nye storkommunen Stavanger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

2019 blir det siste for dagens Stavanger, Finnøy og Rennesøy som selvstendige kommuner. Politikere og administrasjon jobber nå for fullt med å etablere nye Stavanger kommune.

Blant annet vil det utover høsten pågå mye arbeid i politiske prosjektgrupper, ikke minst den som skal legge kursen for nærdemokratiet i den nye kommunen.

– Det blir et viktig arbeid, sier Anne Kristin Sæther, som er med i prosjektgruppa «Lokaldemokrati og politisk organisering», der disse personene er med:

Prosjektleder Bjørg Tysdal Moe (KrF, Stavanger)
Arne Madland (KrF, Finnøy)
Ole Klingsheim (V, Finnøy)
Elin Schanche (H, Rennesøy)
Anne Kristin Sæther (Ap, Rennesøy)
John Peter Hernes (H, Stavanger)
Dag Mossige (Ap, Stavanger)
Sissel Stenberg (FrP, Stavanger)
Frode Myrhol (FNB, Stavanger)

Denne gruppa skal foreslå hvor mange og hvilke politiske utvalg den nye storkommunen skal ha, og anbefale hvilken makt bydelsutvalg og kommunedelsutvalg skal ha.

Møteplasser

Men her handler det om Arbeiderpartiet i nye Stavanger, og Bygdebladet møtte partiets ordførerkandidat neste år, Kari Nessa Nordtun og Anne Kristin Sæther i Judaberg nylig. Sæther bor i Vikevåg og er med i programarbeidet i Ap blant annet i undergruppa for kultur og idrett.

– For Finnøy og Rennesøy er det viktig å etablere og beholde møteplasser siden det har blitt færre av dem med årene, sier Sæther. Hun mener biblioteket er en slik møteplass som vil bli viktigere framover i tillegg til bibliotekskyssen de har i Rennesøy. Her kan eldre ringe på forhånd og de blir hentet i en minibuss for å bli kjørt til Vikevåg, der de også får tid til å handle i butikken eller andre gjøremål i tillegg til sosial sammenkomst i biblioteket.

– Dette kjente jeg ikke til, men det høres kjekt ut, smiler Kari Nessa Nordtun og mener bibliotekskyss kan være noe å utvikle videre i den nye kommunen.

– I Rennesøy har vi fritidsklubben Stasjonen et par dager i uka, der vi kan dra nytte av med fagkompetanse og bli bedre på i den nye kommunen, sier Sæther og nevner også at Bygdekino i Rennesøy kulturhus et par ganger i måneden er en populær møteplass for den yngre generasjonen.

– 10-åringer sendes ikke alene til byen for å gå på kino, så det er greit at de kan treffe andre femteklassinger i bygdekinoen, sier hun.

Ber om folks råd

– Det er første vi går så bredt ut som dette, sier Kari Nessa Nordtun. Ap i de tre kommunene har cirka 900 medlemmer, og Kari har så langt ringt til et par hundre av dem.

– Vi vil vite hva som er viktig for folk, sier hun og legger til at alle innspill vil fram mot jul i år bli vurdert i partiets programarbeid for de neste fire årene.

Kari Nessa Nordtun (t.v.) har fått med seg at Rygerdoktoren (bak) oppleves som et svært viktig del av legevakttilbudet i Finnøy og Rennesøy, noe Anne Kristin Sæther, bosatt i Vikevåg, kjenner godt til. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Kari innrømmer at en hovedsak i valgkampen neste år vil bli kamp mot økende forskjeller i Stavanger.

– Et todelt samfunn er i ferd med å sette seg, sier hun, og nevner også det å legge til rette for et mer variert næringsliv blir viktig for å unngå forgubbing i den nye storkommunen. Statistisk blir det flere eldre i Stavanger enn andre større kommuner i landet, i følge Nessa Nordtun.

– Hvordan motvirke det da?

– Gjøre byen mer attraktiv ved å legge til rette for et mer variert næringsliv. Stavanger er for tung på olje, og Finnøy og Rennesøy har mye å bidra med her med havbruk og landbruk, svarer ordførerkandidaten.

– Vi kan legge mer til rette for små arbeidsplasser som Alchemilla og det som i dag skjer via Ryfylke Næringshage, tilføyer Anne Kristin Sæther, som sammen med Nessa Nordtun gjerne kommer på besøk til mindre bedrifter om anledningen byr seg. De kan mye å hente der også i jobben med å utvikle god politikk for nye Stavanger.

Tar innbyggere på alvor

– Nå vil dere lytte, ha innspill fra innbyggere i hele nye Stavanger, fra Finnøy, Rennesøy og Stavanger. Lover dere å lytte til dem da?

– Ja, det gjør vi. Alle forslag vi får inn vil bli vurdert, og om ikke alt blir politikk umiddelbart, vil ingenting bli kastet, av og til er det sånn at noe trenger å modnes litt før det kan bli noe av. Men vi garanterer at vi vil ta folk og forslagene de spiller inn på alvor. Så gi oss beskjed, vi vil vite hva som er viktig for folk, sier Kari Nessa Nordtun go Anne Kristin Sæther med brede smil.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...