Nå varsles det kutt i kollektivtilbudet

Randabergs ordfører, Kristine Enger, håper Sandnes kommune vil komme tilbake til forhandlingsbordet slik at rushtidsavgiften kan bli redusert og kollektivtilbudet opprettholdt. Foto: Arkiv

Sandnes kommune vil ikke inngå kompromisser om rushtidsavgiften. Derfor varsler de andre ordførerne at det nå må kuttes i busstilbudet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 14:04

Ordførerne i Randaberg, Sola, Sandnes og fylket har hatt sju forhandlingsmøter for å finne en løsning for å få redusert rushtidsavgiften.

– Vi i Randaberg ville i utgangspunktet ha rushtidsavgiften fjernet, men fikk beskjed fra staten om at den ikke ville akseptere det. Dermed har vi gått med på å forhandle med det som mål å få redusert rushtidsavgiften mest mulig, sier ordfører Kristine Enger.

Rogaland fylke og kommunene Stavanger, Sandnes, Randaberg og Sola ble enige om et kompromiss som i praksis betyr at rushtidsavgiften halveres.

I stedet for 22 kroner utenfor rushtid og 44 kroner bomavgift i rushtiden, ville det da blitt 22 kroner utenom rushtid og 33 kroner i rushtiden. I tillegg ville kompromisset redusert rushtiden med en halvtime på slutten av dagen, ved at tidspunktet 16.30-17 ble lagt utenfor rushtiden.

– Sandnes kommune har ikke ønsket å inngå noe kompromiss. De ønsker rushtidsavgiften helt fjernet. Men nå leser jeg i Sandnesposten at samferdselsministeren sier det ikke vil være mulig for Sandnes å trekke seg helt fra den opprinnelige avtalen. Det vil jo bety at det blir full rushtidsavgift frem til 2023, sier Kristine Enger.

Hun håper samferdselsministerens tverre nei til at Sandnes kan trekke seg ut av avtalen kan føre Sandnes kommune tilbake til forhandlingsbordet.

– Vi som var enige om kompromissforslaget med halv rushtidsavgift, har en klar forventning om at staten vil akseptere dette dersom det ble en enighet. Men så lenge Sandnes ikke vil inngå kompromiss, så kan det ikke gjennomføres, sier Kristine Enger.

Enighet mellom kommunene og staten om en Byvekstavtale er en forutsetning for at Nord-Jæren skal få 3,2 milliarder i ekstra statlige midler.

Det at Sandnes ikke vil bli med på kompromisset fører til at rushtidsavgiften ikke blir halvert. I følge fylket og Stavanger, Randaberg og Sola betyr det også at det må kuttes i allerede igangsatte tiltak som flere busser, overgangsbillett mellom buss og jernbane og andre tiltak som skal redusere biltrafikken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...