Nå gjør de opp for seg

KONFLIKTRÅD: Ungdommene som gjorde hærverk ved det gamle ungdomsskolebygget har inngått avtaler med kommunen og vil gjøre opp for seg. Foto: Arkiv Foto: Arkiv

Ungdommene som i fjor høst knuste ruter og gjorde hærverk på Harestad skole har nå inngått avtale med Randaberg kommune.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2018 kl 09:06

Randaberg lensmannskontor etterforsket over 20 ungdommer som var mistenkt for å ha deltatt i den omfattende ruteknusingen i det gamle ungdomsskolebygget ved Harestad skole fra i fjor sommer og frem til slutten av oktober.

I slutten av februar ble det arrangert et stormøte i regi av Konfliktrådet i Sør-Rogaland. Der deltok både 13 ungdommer som har innrømmet deltakelse i hærverket, deres foresatte, kommunen som fornærmet part, og politiet som stod for etterforskningen.

Under kriminell lavalder

Samtlige ungdommer var 13 til 14 år da hærverket ble begått. I og med at de var under den kriminelle lavalder, kan de strengt tatt ikke straffes. Saken gikk derfor til konfliktrådet, og nå er det inngått frivillige avtaler mellom kommunen og ungdommene etter stormøtet sist uke.

- Ungdommene vil gjøre opp for seg ved å utføre arbeid for kommunen. Vi sier oss fornøyd med det i ettertid i forhold til at de ønsker å gjøre opp for seg etter det som skjedde, sier avdelingsleder for bygg og eiendom Bjørn Inge Hetland i Randaberg kommune.

Det er allerede satt av datoer for arbeidene, og Hetland forsikrer om at kommunen skal finne egnede arbeidsoppgaver som det ikke kreves spesialkunnskap for å kunne utføre. Etter påske skal alle ungdommene som har inngått avtale ha gjort opp for seg.

- Dette bør være et signal til andre unge, dersom de er i en situasjon der de vurderer om de skal knuse en rute. Da dette først skjedde, er det bra at politiet etterforsket det og at noen ble stilt til ansvar, sier Hetland.

Betalte for sikring

Kommunen har ikke krevd kompensasjon fra foreldrene i forhold til ødeleggelsene. I følge Hetland brukte kommunen omlag 100.000 kroner på å sikre de knuste rutene og leie inn sikringsgjerder for å sperre av den delen av skolegården der det var glasskår.

- Det er like mye læring for ungdommene i at de arbeider og gjør opp for seg på den måten, enn om mor og far betaler for skaden. Det står respekt av at de ønsker å rydde opp etter seg, sier Bjørn Inge Hetland.

Det gamle ungdomsskolebygget ved Harestad skole er nå revet ned. Om et par år skal ny barneskole for elevene ved Harestad skole stå klar, og da skal også barneskoledelen ved gamle Harestad skole rives.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...