Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Mobiliserer mot mer vindkraft i Rogaland

Vindpark ved Egersund. Foto: Stavanger Turistforening

Friluftsinteresser reagerer sterkt på at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) utpeker verdifulle natur- og friluftslivsområder i Rogaland som aktuelle for vindkraftutbygging. Nå varsles en massiv markering mot vindkraft 12. mai.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det er Forum for Natur og Friluftsliv i Rogaland (FNF) og Stavanger Turistforening (STF) som er svært bekymret for naturen i Rogaland.

Norges vassdrag-og energidirektotat (NVE) pekte 1. april ut områder i fylket, og ellers i Norge, som kan være aktuelle for vindkraftutbygging. Dette forslaget er nå ute til høring med frist for innspill 1. august.

– Den alvorlige trusselen mot Rogalands-naturen gjør at natur- og friluftsorganisasjonene står sammen om å mobilisere grasrota til å yte motstand mot mer vindkraft i fylket, mener FNF og STF i en felles pressemelding.

Søndag 12. mai inviterer Forum for Natur og Friluftsliv i Rogaland og Stavanger Turistforening alle i Sør-Rogaland til en stor markering mot mer vindkraft på land i Rogaland nå.

Arrangementet 12. mai blir åpnet med en installasjon med visualisering av en 190 meter høy vindturbin, liggende på Sandnes brygge med vingespisser bort mot Sandnes rådhus, Ruten og Havnegata. Det blir vindkraft-musikk komponert av Eddi Andresen. Vindturbinen egner seg å bli filmet med dronefilm.

Preben Falck er daglig leder i turistforeningen. Foto: Stavanger Turistforening

I en egen pressemelding er Stavanger Turistforening (STF) svært bekymret for naturen i Rogaland etter å ha sett NVE sitt utkast om aktuelle vindkraftutbyggingsområder.

– Alt sør for Hunnedalen og helt til Kristiansand er nå i faresonen for å bli bygget ned med vindkraft. Dette inkluderer Bjerkreimsheiene og STFs rutenett med turistforeningshyttene Tomannsbu, Støle og Kvitlen.

– Det kuperte fjellterrenget vil bli fullstendig rasert hvis det er snakk om å etablere vindkraftanlegg her, sier daglig leder i STF, Preben Falck.

Det er allerede gitt nok konsesjoner til vindkraft i Rogaland, påpeker Falck og viser til at vindkraftindustrien allerede har fått konsesjon til å sette opp vindturbiner på et areal som tilsvarer mer enn det samlede arealet av Randaberg og Stavanger kommuner til sammen.

Stavanger Turistforening sin hytte Kviteln ved Vikeså. Foto: Stavanger Turistforening

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...