Mexon har hatt 19 jobber på en uke

Mexon Issak har hatt 19 jobber på en uke etter at han meldte seg opp på Småjobbsentralen, og har gått dør til dør for å høre om det er arbeid som må gjøres. Foto: Michael Chr. A. Simonsen

Mexon Issak har hatt 19 jobber på en uke, han går dør til dør for å få oppdrag. - Hvorfor skal jeg mase på mamma om penger når jeg kan tjene dem selv, spør Issak.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Han har en fantastisk iver etter å jobbe, sier Gunnar Hønningstad som har hyret Issak til for en malejobb.

Mexon Issak meldte seg i Småjobbsentralen, og har ved siden av tatt eget initiativ. Han banker på, og spør om folk har småjobber som må gjøres. Slik har han fått mange jobber.

Ivrig

Issak er hos Hønningstad for å male grunnmuren. Til vanlig er de to og to som jobber sammen, men i dag er arbeidskameraten opptatt med bursdagsfeiring og kunne ikke komme.

- Men jeg vil jo jobbe og tjene penger, sier Issak som har tatt på en jakke og er klar til å sette i gang.

- Han ringte på her, vi var akkurat kommet tilbake fra hytten da, men jeg sa han kunne komme tilbake på mandag så skulle jeg finne noen oppgaver. Det gjorde han, han kom på kvelden rett fra en annen jobb, og nå er det andre dagen han jobber her, sier Hønningstad.

Hønningstad forteller at det er kjekt å få hjelp til arbeidet som må gjøres.

- Det er kjekt å få ting gjort nå som det er bra vær. Det er flott og flink ungdom med en imponerende arbeidsiver, sier Hønningstad.

- Det er kjekt å jobbe ute, sier Issak.

Hønningstad (bak t.v.) skryter av Issaks arbeidslyst og har gitt han betalt arbeid i to dager. Foto: Michael Chr. A. Simonsen

USA

- Hvorfor skal jeg mase på mamma om penger når jeg kan tjene dem selv, spør Issak.

Han forteller at han skal på ferie og har en plan for pengene han tjener.

- Vi skal til USA i seks uker. Der er det masse å bruke dem på. Jeg skal fylle en koffert med snop, hehe. Det er så mye snop de har der som vi ikke har her i Norge, sier Issak.

- Hvilke type jobber har du fått?

- Jeg klipper gress og hekker, fjerner ugress, vanner planter og plen, malejobber og plukket poteter, sier Issak.

- Hvor mange jobber har du hatt?

- Jeg har hatt 19 jobber på en uke, sier Issak.

- Det er imponerende den arbeidslysten han viser. Det er ikke alle som har den innsatsen. Han har gått glipp av flere VM-kamper slik jeg har skjønt det, sier Hønningstad.

- Men finalen må jeg se, jeg tenker å ha fri når den er, sier Issak iført RIL treningsjakke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...