Mer penger til rusomsorg, tidlig innsats i skolen og rehabilitering

Finansminister Siv Jensen (Frp) presenterte regjeringens forslag til statsbudsjett 2019 i Stortinget mandag formiddag. Foto: Bent Sønvisen

I forslaget til statsbudsjett 2019 foreslår Høyre/Frp/Venstre-regjeringen å øke kommunene i Rogaland sine frie inntekter med 939 millioner kroner.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2018 kl 13:43

Regjeringen legger opp til en vekst i kommunesektoren sine frie inntekter på totalt cirka 2,6 milliarder kroner i 2019.

I følge regjeringen vil dette gi kommunene handlingsrom for å gi bedre tjenester til innbyggerne, og fortsette å bygge gode lokalsamfunn.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (Høyre) begrunner veksten i kommunenes inntekter med satsing på bedre tilbud til rusavhengige, tidlig innsats i skolen og bedre habiliterings- og rehabiliteringstjenester.

– Regjeringen sitt budsjettforslag for kommunesektoren i 2019 setter kommunnne i stand til å fortsette å styrke viktige velferdstjenester, uttaler statsråden.

For kommunene i Bygdebladets dekningsområde betyr regjeringens satsing følgende i økte frie inntekter:

Randaberg: 16.366.000 kroner
I år har Randaberg 610.857.000 kroner i frie inntekter, og dette skal altså øke med vel 16 millioner som følge av regjeringens forslag til statsbudsjett.

Rennesøy: 6.380.000 kroner
De frie inntektene som kommunen som kaller seg «De grønne øyene» er i år 286.937.000 kroner, og det vil øke med med vel 6 millioner om regjeringen får det som den vil i sitt økonomisk opplegg for 2019.

Finnøy: 2.409.000 kroner
Kommunen med rådhus på Judaberg har i 2018 rundt 206.993.000 kroner i frie inntekter, og vil få økt disse med 2,4 millioner med regjeringens forslag.

Kvitsøy: 1.222.000 kroner
Øykommunen ute i Boknafjorden sine frie inntekter er nå 49.467.000 kroner, og det vil øke med vel 1,2 millioner kroner hvis regjeringens forslag til statsbudsjett blir vedtatt i Stortinget før julefreden senker seg over kongeriket.

Nye Stavanger
Rennesøy og Finnøy holder som kjent på å lage en storkommune sammen med Stavanger. Det kan nevnes at Stavanger kommune sine frie inntekter i 2018 er på omlag 7,4 milliarder kroner, og som med regjeringens forslag vil øke med vel 221 millioner kroner.

Siste med #FinnøyVis flere

Klar for lokaloppgjør: – Det er vi som er storebror

Mastra slo Finnøy i serieåpningen:

Se kampen i reprise her

– Det blir litt av en sesong

Sesongstart for Mastra på torsdag:

– Det blir litt av en sesong

Mastra, Randaberg C, Kvitsøy og Finnøy møtes til dyst i 5. divisjon. Se trenernes tabelltips.

Kommuner får solid uttelling fra havbruksnæringen

Lønnsomt vertskap for oppdrett:

Millioner til kommunekassen

Finnøy, Rennesøy og Kvitsøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...