Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Måtte nøye seg med hederlig omtale

Det var demenskoordinator, Camilla Svela, som mottok diplom og blomster fra eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen i dag. Foto: Anne Elisabeth Næss

Randaberg var blant de tre finalistene, men nådde ikke helt til topps i konkurransen om å bli årets demensvennlige kommune 2018.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2019 kl 10:05

111 norske kommuner har signert avtale med Nasjonalforeningen for folkehelse om å være demensvennlige kommuner. Av disse 111 var Randaberg sammen med Løten og Oppdal og Løten innstilt til finalen.

Prisen ble delt ut av eldre- og folkehelseminster Åse Michalsen i dag, og vinneren ble Oppdal kommune.

Demenskoordinator Camilla Svela fra Randaberg var til stede i Oslo under prisutdelingen i dag klokken 13.

Randaberg ble innstilt til finalen og fikk hederlig omtale fordi kommunens ordfører har vært en viktig ambassadør for arbeidet, og var den aller første som ble kurset. Arbeidsgruppa var også tidlig ute med å holde opplæring for kommunestyret i byen, noe de selv mener har vært med å bidratt til kampanjesuksess. Kommunen har også hatt et godt samarbeid med næringslivet i kommunen ved tidlig involvering av den lokale næringsforeningen.

Her er begrunnelsen for at Oppdal vant: «I Oppdal har arbeidet for et mer demensvennlig samfunn blitt en integrert og viktig del av kommunens og lokalsamfunnets engasjement. Den lokale arbeidsgruppa arbeidsgruppa har bestått av representanter fra kommunen, næringslivet og frivilligheten, og mener selv at dette har vært en av deres suksesskriterier. De melder om stadige henvendelser fra bedrifter som ønsker opplæring om demens. En person som selv har demens, har vært en av kursholderne, noe som har løftet opplæringen og gitt merverdi for alle kursdeltakere.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...