Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Markerte milepæl i Randaberg sentrum

Arkitekt Sjur Karlsen (t.v.), Sveinung Hope i Faberg Bygg, bas og byggemester Leif Arild Aamodt og Arve Sem-Henriksen gledet seg fredag med sperreskål for god framdrift på prosjektet Sentrumsgården i Randaberg sentrum. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Cirka 20 personer ble invitert til smørbrød, brus, kaffe og kake i Randaberg sentrum fredag ettermiddag. Det var grunn til å markere en milepæl i Sentrumsgården.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det er sperreskål, sa Arve Sem-Henriksen og innrømmet at det var hans aller første sperreskål. En slik markering er når taksperrer i nye bygg er oppe og det kan konstateres at bygget er tett.

– Jeg har bestilt smørbrød, brus, kaffe og kake, sa Arve Sem-Henriksen og ønsket velkommen forskjellige fagfolk som tømrere, elektrikere, rørleggere og arkitekt. Alle som er involvert i prosjektet blir invitert til sperreskålen.

Sem-Henriksen opplyste at prosjektet Sentrumsgården, hvor det blir fire leiligheter øverst med næringslokaler i underetasjen, er noe forsinket i forhold til opprinnelig framdriftsplan.

– Men nå har vi god framgang, og regner med ferdigstillelse i løpet av januar 2019, sa han.

Parkering i kjeller

Kolnes Maskin har utført grunnarbeidet, og Faber Bygg har totalentreprisen på prosjektet. Arkitekt Sjur Karlsen forteller at han begynte å tegne for cirka fem år siden, og at en del er endret underveis.

– Men en kjenner igjen hovedtrekkene, sier arkitekten.

Tidligere kontorlokaler i andre etasje i Kolnesgården skal etterhvert bygges om til to leiligheter, Sist fredag var det selskapslokale hvor arbeidsfolk ble invitert til sperreskål. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Arve Sem-Henriksen sier at en utfordring har vært parkering. Men det har løst seg godt fordi de som står bak Sentrumsgården også eier nabotomta bakenfor. Derfor har de kunnet lage en rampe for nedkjøring til nye parkeringsplasser i kjelleren på Sentrumsgården, som ligger tett inntil Kolnesgården.

Koble sammen

Meningen er å koble Kolnesgården og Sentrumsgården sammen med en gangbru i andre etasje. I Sentrumsgården er det heis, og dermed kan også Kolnesgården få tilgang til heis og oppnå livsløpsstandard.

Men om dette blir noe av er foreløpig uklart fordi det pågår en søkeprosess inn mot Randaberg kommune. Den er enda ikke konkludert.

Stas på arbeidsfolk

Sveinung Hope i Faber Bygg synes det er stas at Kolnesgården inviterte til sperreskål.

– Det viser at de setter pris på jobben vi gjør, og så er det kjekt å møtes på en slik dag, sier han.

I næringslokalene i den nye Sentrumsgården er det en frisørsalong som skal inn. Salongen skal ha hele næringslokalet alene, i følge Arve Sem-Henriksen.

Flagget var heist ved sperreskålen sist fredag. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...