Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Marginal nedgang i boligprisene

Boligprisene sank også i oktober. Foto: Arkiv

Boligprisene i Stavanger-området sank med 0,2 prosent forrige måned.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2018 kl 14:40

Med 0,2 prosent nedgang har boligprisene i Stavanger-området økt med 1,0 prosent de siste 12 månedene. Det viser tall presentert av Eiendom Norge.

Det er svakere enn i Oslo (+5,0 prosent), men sterke enn i Bergen (+0,1 prosent) og i Trondheim (+0,4 prosent).

Fra januar 2018 endret Eiendom Norge den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen slik at kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår i Stavanger-indeksen.

Sett under ett, sank boligprisene i Norge med 0,6 prosent i oktober. Dermed er boligprisene på landsbasis nå 2,4 prosent høyere enn for ett år siden.

Normal nedgang - godt salg

– I oktober sank boligprisene som normalt for måneden å være. Akkumulert har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger som i Norge 2018. Dette tyder på god balanse mellom tilbud og etterspørsel, og et velfungerende marked, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i pressemeldingen fra Eiendom Norge.

I oktober i år er det lagt ut 486 boliger. Det er 8,7 prosent flere boliger enn i oktober 2017. Samtidig har det i oktober blitt solgt 427 boliger i Stavanger-området, som er hele 11,2 prosent flere enn samme måned i 2017.

I Stavanger-regionen er det solgt 3755 boliger så langt i år. Det er 7,9 prosent flere enn i samme periode i fjor. Hittil i år er det lagt ut 4540 boliger til salgs - 2,0 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger-området var i oktober på 69 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som har i gjennomsnitt 43 dager salgstid.

Gjennomsnittsboligen i regionen koster nå 3,2 millioner kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...