– Må ha tid til hverandre

Minner: I «Julens minnebok» har Bodil Kolnes Olsen skrevet ned familiens juleminner helt siden 1999. På bordet står juleblomsten fra Bygdebladet, som glir rett inn i det allerede julepyntede huset på Kvitsøy. Foto: Ingvild Olaussen

For Bodil Kolnes Olsen og familien på Kvitsøy betyr julen å sette av tid til å slappe av, kose seg og være sammen med dem man er glad i.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Denne har jeg skrevet i siden julen 1999, forteller Bodil Kolnes Olsen mens hun smiler og leser i dagboken «Julens minnebok».

I nesten 20 år har hun skrevet en setning for hver dag i desember, limt inn bilder og notert ned minner hun ønsker å ta vare på.

– Nå er det ikke så mange sider igjen. Kanskje jeg må ønske meg en ny bok til jul? ler Bodil og sjekker.

– Neida, jeg kan skrive til 2023, så det er noen år igjen enda.

Bodil er fra Randaberg, men i 1999 flyttet hun til Kvitsøy for kjærligheten.

– Han brukte litt tid på å overtale meg. Jeg er jo en randabergpatriot, ler hun.

Men hun fant seg fort til rette i huset på Vollsøy, hvor hun bor sammen med mannen Tom Olsen og barna Kasper (8), Herman (15). Den eldste sønnen Tobias (17) går på internatskolen Lundeneset videregående skole, og Bodil gleder seg til å få han hjem til jul.

Allerede i julestemning

Da Bygdebladet var på besøk fredag 1. desember for å levere juleblomsten var Bodil allerede i julestemning. Kvelden før var hun nemlig med å arrangere julekonsert i aktivitetshallen i regi av Kvitsøy Misjonsfellesskap.

– Det ble en sånn dag hvor du er ute fra klokken 13 og ikke kommer hjem før langt på kvelden. Vi pyntet hallen med trær, granbar og masse lys. Det var veldig stemningsfullt, smiler hun, og forteller videre:

– Det var en som sang «O helga natt» på karmøysk. Det var så imponerende. Det er sjelden tårene kommer, men de kom i går.

Viktig med forberedelser

Bodil jobber som losformidler på Kvitsøy trafikksentral. Hun jobber turnus, og er nå midt inni en treukersperiode med fri. Så skal hun jobbe i ti dager før hun får fri til julaften. På grunn av turnusen har Bodil fokus på å gjøre klart så mye som mulig til jul i god tid.

– Alt var nokså på plass fra 1. desember, ler Bodil.

– Jeg vet at jeg er borte ti dager rett før jul, så jeg prøver å planlegge etter det. Da kan jeg heller kose meg og slappe av, legger hun til.

Selv om Bodil prøver å ha alt klart så hun kan nyte desember, stresser hun ikke med å lage sju slag til jul.

– Vi baker for kos, men det er ikke noe jeg ha eller bake. Det blir det det blir. Ikke må jeg vaske huset fra topp til tå heller, ler hun.

Tid til hverandre

Frem mot jul vil Bodil bruke mye tid på å være med dem hun er glad i.

– Jeg skal ha julemiddag med venninner fra Randaberg på mandag. På tirsdag skal Kolnes-damene møtes. Også skal jeg være med å selge gravlegg, ramser hun opp.

For Bodil er det nemlig viktig å sette av tid til andre mennesker. Dette er noe hun prøver å ha fokus på hele året, og ikke bare i julen.

– Jeg prøver å tenke på og ha tid til andre. Jeg tror det er viktig å ha tid til hverandre, det har jeg tenkt en del på i det siste, forklarer hun, og legger til:

– Jeg har vokst opp i en familie som er veldig inkluderende. Jeg synes det er viktig å invitere forskjellige folk med på ting, ikke bare den samme gjengen. Også er det jo kjekt å bli kjent med nye mennesker!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...