Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Løver og sjiraffer på Viste

Sjiraffer: Noen av de eldste barna hadde på seg skjerf fordi sjiraffene «hadde fått så vondt i halsen». Foto: Ingvild Olaussen

Barna i Viste barnehage viste frem alle dyrene i Afrika gjennom sang og egenlagde kostymer.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det er ei lita dyrevise som du nå får høre, om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre, synger barna i Viste barnehage for full hals.
Tirsdag ettermiddag denne uken satte nemlig barnehagebarna opp en forestilling for over 150 foreldre, besteforeldre og søsken på Viste Strandhotell.

Vers etter vers går barnehagebarna opp på scenen i puljer for å fremføre Thorbjørn Egners barnevise. De forskjellige avdelingene i barnehagen har kledd seg ut i egenlagde kostymer etter teksten i sangen.

Løver: En avdeling hadde laget flotte løvemanker av papirstrimler i forskjellige farger. Foto: Ingvild Olaussen

– Høyt oppi trærne vokser kokosnøtter og bananer, og der bor mange fornemme og fine bavianer, synger barna i en avdeling ikledd apekostymer.

På scenen blir to av barna også båret i en palmehengekøye, som sangen tilsier. Etterpå er det elefantene sin tur til å vise seg frem. Når de synger «den store elefanten han er skogens brannkonstabel, og blir det brann så slukker han den med sin lange snabel» er det noen av barna som skyter vann på publikum med vannpumper.

I tillegg inntar også løver, flodhester, krokodiller, giraffer og doktor nesehorn med hatt og stokk og briller scenen. Det hele avsluttes med at alle barnehagebarna samles og synger de siste versene sammen.

Neshorn: Doktor nesehorn med hatt og stokk og briller kom på scenen for å gi hostesaft og pastiller. Foto: Ingvild Olaussen

Feirer barnehagedagen

Viste barnehage satte opp denne forestillingen for å feire barnehagedagen 2018, som var på tirsdag. Temaet for årets feiring er «La meg skape!». Derfor tenkte barnehagen at de kunne skape sitt eget Afrika på Viste. I hele februar har både barnehagebarn og ansatte jobbet med å øve på teksten, laget kostymer og dekorert avdelingene i Afrika-tema.

Med 100 barn fordelt på seks avdelinger er det ikke så ofte hele barnehagen blir samlet. Men det ønsket de å endre på med denne forestillingen.

– Vi ønsket et felles prosjekt som alle kunne være med på. Dette er noe både de små og store avdelingene kan gjøre. Til og med de minste er med på å synge, sier Ann Kristin Andersen, styrer i Viste barnehage.

Dyreriket: Til slutt samlet alle dyrene i Afrika seg for å synge de siste versene. Foto: Ingvild Olaussen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...