Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Leverer godt i skolen tross små ressurser

Leverer godt: Lærer Inger Helland Montgomery i klassen sin, 5A, på Vikevåg skule som her har engelsk. Rektor Tone Olsen Finnesand står til venstre. Foto: Sigbjørn Berentsen Foto: Sigbjørn Berentsen

Elever i Rennesøy leverer gode resultater selv om ressursene blir litt mindre år for år.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I mai blir de folkevalgte i Rennesøy orientert om hvordan det står til ved skolene i kommunen.

- Utgangspunktet er at vi fortsetter en god trend. Skolene leverer resultater på et høyt nivå år etter år, sier kommunalsjef oppvekst og læring, Johan Vatne. Han er stolt av måten det jobbes på i de tre skolene i Rennesøy.

Tilstandsrapporten er basert på nasjonale prøver, som gjennomføres årlig på 5. og 8. trinn. Det skjer ved alle skoler i Norge.

I Rennesøy har femteklassingene litt å gå på i engelsk, men dette er en klar over og Vatne forklarer at det jobbes godt ute i skolene med å forbedre dette.

- Oppfyller kommunen som skoleeier målene i Opplæringsloven?

- Ja, sier kommunalsjefen og vedgår at skolen er presset på ressurser. Skolene på de grønne øyene presterer godt og ligger på flere felt over landsgjennomsnittet.

- Politikerne er opptatt av skole og er bevisst på prioritering av den. Siste år har det kommet øremerket ekstraressurser fra staten til en økning i lærertettheten, og i tillegg har politikerne på Rennesøy tilført ekstra ressurser til skolen, sier Vatne fornøyd.

Hvert år må ansatte i Rennesøy kommune tenke smartere, gjøre ting annerledes, som det heter, for å spare penger. Det fordi kommunen ikke har like mye penger lenger som for eksempel for 10 år siden.

5A ved Vikevåg skule tar gjerne et lite heiarop for rennesøyelever sine prestasjoner, som er gode over tid. Rektor Tone Olsen Finnesand (t.v.), og bak til høyre lærer Inger Jorunn Helland Montgomery og kommunalsjef oppvekst og læring Johan Vatne. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Resultatene viser at vi likevel lager en god skole med et godt læringsmiljø. Men det er utfordrende å få det til med strammere rammer, sier Vatne.

Kommunalsjefen viser til at 100 prosent av elever fra Rennesøy de siste årene fortsetter i videregående utdanning.

- Så er vi på topp i Rogaland over elever som fullfører videregående skole med et snitt-tall på 83 prosent de siste tre årene. Snittet for hele Rogaland er 75 prosent. Det gjør meg glad og stolt av arbeidet i skolene, og det forteller at en bryr seg om og motiverer elever til innsats, sier Johan Vatne.

Han er godt fornøyd med tilstandsrapporten som legges fram for kommunestyret 27. mai. Den viser godt arbeid i flere ledd, lærer og ansatte i skolen, og foreldre som er nysgjerrige og framsnakker skolen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...