Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Levende gressklippere på Randabergfjellet

De neste månedene skal sauer og lam beite ned gress, busker og kratt i friområdet på Randabergfjellet. Foto: Kirsti K. Sømme

Sauene, som vanligvis beiter ved Vistnestunet, er nå på Randabergfjellet for å holde vegetasjonen nede.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– De er «sendt til seters» for å gjøre seg fete, sier eier av sauene og museumsbonde ved Vistnestunet, Tone Ravnås humoristisk.

Hun ble spurt av Randaberg kommune om hun kunne stille sauene til disposisjon for at de skulle beite på småtrær, gress og busker og på den måten holde vegetasjonen nede i det offentlige friområdet.

Sauene ble sluppet løs på Randabergfjellet for cirka en uke siden.

På forhånd hadde kommunen tilrettelagt området med ferist og port i begge ender av turstien. I tillegg er spiseområdet ved gapahuken gruset opp og gjerdet inn slik at sauene holder seg borte derfra.

– Jeg synes det er flott at kommunen har tilrettelagt området med ferist og port i begge ender av turstien. På den måten er det fortsatt tilgjengelig både for folk med hund, hest og dem som har rullestol eller barnevogn, sier hun.

Sauene gjør en ryddejobb som kommunen ellers måtte ansatt eller leid inn mennesker for å gjøre.

– Det har vært tørt i sommer, så for sauene var det eldorado da de kom på Randabergfjellet og fikk beite der, sier Ravnås.

Sauene har frem til nå beitet ved museumsgården Vistnestunet og er vant til folk som ferdes på tur. De skal være ved Randabergfjellet i to-tre måneder.

Mens sauene er på beite henger det skilt som informerer om at portene må lukkes og hunder må holdes i bånd.

Skiltet som henger på porten ved den nye feristen, opplyser om at det for tiden går sauer på beite i turområdet. Foto: Kirsti K. Sømme

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...