Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Redd for å miste gode tiltak i skolen

Nye Harestad skole framstår flott med nye, oppdaterte lokaler der det kan gis undervisning av høy kvalitet. Lærerne gir beskjed om at årlige innsparinger nå går sterkt ut over elevtilbudet. Foto: Arkiv

Klubben på Harestad skole opplever å måtte ta vanskelig valg når det gjelder budsjett på skolen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2018 kl 11:01

LESERBREV: Totalt skal skolen spare inn 1,5 millioner kroner i løpet av høsthalvårets fem måneder. Dette kommer på toppen av tidligere års budsjettkutt, og nå ser vi at dette vil gå ut over kvaliteten på elevens tilbud i skoleåret 2018 - 2019.

Bibliotek i forfall

I innsparingsforslaget ligger det nedleggelse av både bibliotekar, sosiallærer og kantine. Biblioteket på nye Harestad skole er sentralt plassert, og blir flittig brukt av alle trinnene. Bibliotekaren på skolen er god hjelp for lærerne i den ordinære undervisningen, og bidrar til å fremme leseglede blant elevene.

Bibliotekaren har også ansvar for leseprosjekter som er lagt til de enkelte trinn og sørger for materiell som trengs til dette. Vi er redd for at en nedleggelse av bibliotekarfunksjonen vil føre til at bruk av biblioteket reduseres til et minimum. Vi bekymrer oss for et forfall i tjenesten når rydding og innkjøp skal deles på flere.

Vrien oppfølging

Sosiallærerfunksjonen er viktig for å bidra til elevenes trivsel, både enkeltelever og hele klasser. Vi ser et økende antall elever som har utfordringer med sin psykiske helse. Vi har også elever som trenger å trene på sosiale ferdigheter sammen med sosiallærer. Derfor bekymrer vi oss for hvordan disse elevene nå skal få hjelp.

Det vil bli fjernet delingstimer i mat og helse på 6. og 9. trinn. Spesielt på 9. trinn skaper dette utfordringer med å følge opp hver enkelt elev i vurderingssituasjoner.

Les også: Randaberg kommune slanker driften.

Også innkjøpene i de praktiske fagene mat og helse og kunst og håndverk vil bli begrenset.

Turkutt

Aktiviteter som ligger utenfor skolen blir kuttet. Det betyr at turer og opplegg som koster penger vil bli begrenset til et minimum høsten 2018, mens for 2019 vil ingenting bli bestilt før vi vet budsjettet for det året. Også leirskole for 8. trinn skoleåret 2018 - 2019 skal kuttes ut. Vi har tradisjonelt vært på en tur med flere overnattinger. Dette vet vi er en verdifull opplevelse for trinnet, hvor både faglig og sosial læring skjer.

Bekymret for elevene

Dette er bare noen eksempler på forslaget til kutt som er behandlet i klubben. Driftsstyret på skolen vil behandle saken før sommerferien. Klubben på Harestad skole har prøvd å finne alternativ til innsparing, men vi ser at det er lite handlingsrom.

Det er med tungt hjerte vi nå ser at innsparingene er så store at også elevene vil merke det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...