Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Grønn arroganse

Randaberg sentrum, bilde tatt august 2013. Foto: Arkiv

Jeg vil gjerne kommentere et leserbrev av Gaute Bø-Erevik i den siste utgaven av Bygdebladet. Jeg er helt enig med innsenderen - penger er ikke alt.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LESERBREV: Dessverre har han sikkert rett med konklusjonen sin: Dette forblir sikkert en drøm. Heller ikke Kyrkjeveien 11 vil bli brukt til noe som kunne ha gjort Randaberg grønnere.

Hva er det egentlig som kvalifiserer til dette navn: Den Grønne Landsbyen? Når jeg ser meg rundt, massevis av salat under plast, tomater under glass, rene gressflater uten en eneste blomst, ugress eller lignende. Jeg har sagt det før: Landbruk er nødvendig, men altfor intensivt landbruk fører til et økologisk selvmord.

Tar man i tillegg med i betrakting at 1/3-del av denne plasten aldri blir resirkulert, det vil si den havner i naturen og/eller i matkjeden vår, da kan man gjerne spørre hvor arrogante Randabergs politikere har blitt når de tør å kalle dagens Randaberg, med fremtidens planer for vei- og boligbygging, for «Grønn».

Alt dette har like mye med «Grønn» å gjøre som en maratonløper med en fotgjenger, nemlig ingenting.

Randabergs politikere forsøker åpenbart å være superflinke til å følge regjeringens intensjoner om å bo tettere. Boligbygging er blitt til en ren blokkbebyggelse. Men Randaberg er ingen storby og kommer aldri til å bli en. Man glemmer at man også kunne ha lagt seg til den nedre enden av skalaen hva tettheten angår, men som sagt, det dreier seg nok om penger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...