Til rett tid

I fjor fikk innbyggere i Rennesøy ekstraregninger fra kommunen sin. Dette var krav datert tilbake i tid.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2019 kl 09:28

LEDER: Mange reagerte på det, også på det faktum at kommunen avregnet manglende innbetaling for mange år siden med skattepenger noen hadde til gode. Det gjorde at ferien ble annerledes for noen siden kalkulerte skattepenger ikke kom som beregnet.

Rennesøy kommune avskrev store beløp som tap fordi en ikke fikk inn alt i ettertid. Dette blant annet over selvkostregnskapet for vann, avløp og renovasjon.

Selvsagt skal regninger betales. Kommunen yter tjenester, gir deg friskt vann i springen og avfallet forsvinner rette veien når en trekker i snora på toalettet. Samtidig er det ikke så enkelt når kommunen ikke har greid å sende ut regningene til riktig tid.

Fra kommende årsskifte blir Rennesøy en bydel i den nye storkommunen Stavanger. Kommunereformen i Rogaland førte til at Stavanger, Rennesøy og Finnøy skal lage en ny, felles kommune. Sammen bygger de den nå.

Sammenslåingen gjør at tjenester i dagens tre kommuner samordnes sånn at innbyggerne får et likeverdig tjenestetilbud i hele den nye kommunen. I det siste årsbudsjettet til Rennesøy kommune, 2019, økte vannavgiften med 54 prosent med bakgrunn i tidligere års tap, og kamuflert som store investeringer i vannforsyning.

Planer om vannforsyning har vært planlagt i økonomiplaner i flere år, men ikke blitt gjennomført. Innbyggerne har neppe skylden for at kommunen ikke klarer å utføre prosjekter som planlagt.

Lagt til onsdag 17. april:
Bygdebladet beklager
I lederartikkelen i Bygdebladet torsdag 11. april ble årsbudsjettet 2019 for Rennesøy kommune omtalt, og spesielt avgifter på vannforsyning. Setningen om at «...økte vannavgiften med 54 prosent med bakgrunn i tidligere års tap, og kamuflert med store investeringer i vannforsyning» inneholder et uheldig ordvalg.

Vi vedgår at ordet «kamuflert» var uheldig fordi det etterlater et inntrykk av at kommunen lyver for sine innbyggere. Det var ikke vår hensikt å påstå dette, så ordet «kamuflert» trekkes tilbake og vi beklager overfor Rennesøy kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...