Ta sjansen, jenter

I morgen er 8. mars, kvinnedagen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Det er fåtall av norske damer som stiller opp med paroler og går i tog for kvinners rettigheter 8. mars, men kampen for kvinners rettigheter og likestilling kan også skje på andre arenaer.

Ingveig Tveranger slår et slag for å heie på unge jenter. Hun forsøker å åpne dører og hjelpe unge kvinner med nettverk og kontakter slik at de får muligheter til å komme seg fram. Hun vet hvor mange pensjonspoeng hun har og oppfordrer kvinner til å ta kontroll over egen økonomi. Fortsatt er gapet stort mellom menn og kvinner når det gjelder lønn, pensjon og deltidsstillinger.

Safia Abdi Haase kommer til Varen kulturscene fredag 15. mars. Hun vet godt at kvinnekampen ikke er over. Internasjonalt er det milevis igjen før kvinner har samme rettigheter og ses på som likeverdige med menn. Selv har hun opplevd grov vold ene og alene fordi hun er kvinne. I jobben sin kjemper hun daglig for kvinners selvstendighet og råderett over egen kropp, blant annet ved å jobbe mot kjønnslemlestelse.

Hele Norges statsminister, Erna Solberg, besøkte tirsdag denne uken Randaberg kirke for å delta på talkshowet til Tomas og Gunvald. På eget initiativ tok hun opp viktigheten av at kvinner tør ta sjanser. For mens mange menn sier ja til utfordringer uten at de på forhånd kan mer enn halvparten av det som kreves, har kvinner hatt en tendens til kun å si ja til jobber, verv og oppgaver de er helt sikre på at de vil mestre. Slik er ikke Erna. Hun tør si ja, selv om hun på forhånd ikke alltid er sikker på at hun kan klare oppdraget.

I morgen er kvinnedagen, men vi støtter Ingveig Tveranger, som mener at hver dag er en kvinnedag. Kampen for likestilling og likeverd skjer litt etter litt og er like viktig hele året.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...