Sjøen for alle

I år er det utbetaling fra Havbruksfondet for andre gang.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Havbruksfondet ble etablert fra 2016 for at kommuner og lokalsamfunn som legger til rette for oppdrettsnæring skal få noe for jobben.

I år betales det ut totalt 2,7 milliarder kroner. 45 millioner kroner til Finnøy kommune, Rennesøy får sju millioner og Kvitsøy får nær seks millioner.

Dette er kjærkomne kroner for lokalpolitikere, som får mer penger til gode tilbud til sine innbyggere. Nytt sykehjem står langt framme hos finnøyordfører Henrik Halleland. Kollega Mirjam Ydstebø i Kvitsøy kan muligens bruke en ekstra slant på Kvitsøy kirke, som kommunen i flere år har søkt med lys og lykt i budsjettet for å finne penger til vedlikehold.

Rennesøy må mest sannsynlig sette pengene på disposisjonsfondet siden prosjektrådmannen i nye Stavanger oppfordrer lokalpolitikerne til å rette blikket mot den nye kommunen.

Sentrale myndigheter ønsker vekst i oppdrettsnæringen. Samtidig er lokale fiskere skeptiske blant annet med tanke på bruk av lusegift og fóring. Finnøymannen Ivar Stang har vært fisker i 60 år, og han ser med uro på oppdrettsnæringens vekst. Han får støtte av av Tor Bernhard Harestad, som er leder i Stavanger og omegn fiskarlag. Stang er nestleder.

Organisasjonen Sjømat Norge oppfordrer utøvere i fiskerinæring og havbruk om å bli flinkere til å snakke sammen, for å gjøre det mulig at de kan leve side om side.

Antall fiskemottak langs kysten minker, mens havbruksbedrifter opplever vekst. Hummerfiske er populært som fritidssyssel. Det er viktig at ressursene forvaltes rett slik at havet ikke ødelegges.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...