Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Nabointeresser

Jæren Friluftsråd vil ikke gi tillatelse til russedåp på Viste flere ganger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 11:31

LEDER: I følge friluftsrådets oppsynsmann, som har snakket med en anonym nabo, var det rene flatfylla i fem timer. Det var kjøring med bil på plenene, russen gikk på do og spydde rundt omkring i området, og de hadde satt igjen 8-10 sekker søppel.

Turgåere som var på stranden lørdag morgen melder om at det var ordentlig og ryddet, og teltfirmaet var i gang med å demontere og fjerne de siste restene etter russens fest. På Bygdebladets facebookside skriver naboer under fullt navn at de ikke har latt seg sjenere av russens arrangement. Tvert imot synes de russen har oppført seg pent og til og med sendt ut nabovarsel i forkant.

Jæren Friluftsråd skal sørge for at friluftsområdene fungerer som rekreasjonsområder. I begrunnelsen for å nekte flere russearrangementer på Viste skriver de at det «bor folk tett innpå og at det er mye brukt av naboer og turgåere». De konkluderer med at russen ikke passer inn i et nærmiljø som dette.

Vi minner om at Jæren Friluftsråd ikke eksisterer for å ivareta anonyme naboers interesser. De skal ivareta fellesskapets interesser. Det finnes plenty av andre naboer som synes det er en kjekk tradisjon at glade russ får være på Viste så lenge de oppfører seg, slutter festen innen rimelig tid og rydder opp. Friluftsrådet bruker én anonym nabos påstander og én episode med et ille tilredt toalett som argument for å hindre en hyggelig tradisjon for ungdommen i å bli videreført. Det passer seg ikke.

Friluftsrådet burde heller ivaretatt de få naturkvalitetene som er igjen på Viste. I stedet står de bak nedsaging av flere fine bjørketrær og kratt som sikkert sperret utsikten for beboerne i millionvillaene, men som også var hjem for en rekke fugler og lekeplass for ungene i nabolaget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...