Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Mot bedre tider

I disse tider drar nasjonale politikerstørrelser fra bygd til bygd og fra by til by på jakt etter folkets stemmer.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: I Rogaland blir partienes tiltak mot arbeidsledighet og satsing på skaping av nye arbeidsplasser to av de sentrale temaene i valgkampen.

Mandag var statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie på hjemmebesøk hos Gunvald Gundersen i Randaberg. Gunvald mistet jobben som prosjektleder i et oljefirma. Nå har han skiftet bransje og jobber i en lokaleid familiebedrift i hjemkommunen.

Gunvald Gundersen har nå en helt annen jobbhverdag enn han hadde da han var prosjektleder. Han var heldig og kom seg relativt raskt i nytt arbeid der han drar nytte av kunnskap og erfaring fra sitt tidligere yrke.

Både statsminister, Erna Solberg, og leder for NAV Randaberg, Kel Tighe, oppfordrer arbeidsledige til å være åpne for å tenke vidt i forhold til hvilke stillinger som kan være aktuelle for dem. Det er en stor sannsynlighet for at en del av de tidligere «oljejobbene» aldri kommer tilbake.

Statistisk sett er det unge med lav formell kompetanse og liten arbeidserfaring, samt godt voksne arbeidstakere, som har høyest risiko for å ende som langtidsledige etter at de har mistet jobben. Dagpengeperioden varer i 104 uker. Ved utgangen av juli var det i Randaberg 35 personer som hadde mindre enn seks måneder igjen av dagpengeperioden. Da begynner det å haste med å finne ny jobb eller annen inntekt.

Ikke alle har vært like heldige som Gunvald Gundersen, som fant en ny jobb han trives i noen måneder etter at han måtte gå fra den gamle. Et arbeidsmarked i bedring vil forhåpentligvis føre til at flere får en meningsfull jobb å gå til i tiden som kommer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...