Matfatet Rogaland

Cherrytomat-planter på Lauvsnes i Finnøy kommune. Foto: Arkiv

Bøndene i Bygdebladets dekningskommuner har lange tradisjoner for å levere gode råvarer.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: I mange år var bonde Helge Todnem den som leverte årets første nypoteter til Kongens bord. Randaberg som «persillekommunen» og Einar Hanasands storsatsing på salat- og grønnsakdyrking i stor skala er andre lokale satsinger som har satt Norges minste fastlandskommune på kartet i forhold til matproduksjon.

Rennesøy og Kvitsøy har også mye å fare med i forhold til godt landbruk og prima produkter. Kvitsøylam og Klosterlam og smakstomater har alle tidligere vært i finalen i Det Norske Måltid.

Klostergården er også i år med, i kategorien «Årets kjøtt» med sin nakke av skogsgris. I denne ukens Bygdeblad skriver vi om Domstein som i år er med i finalen på fjerde året. Denne gang stiller de med fersk lysingloin med skinn i kategorien «Årets sjømat - naturell».

Melkebonde Kolbjørn Anda fra Leikvoll i Randaberg, er sammen med Stavanger Ysteri nominert til en gjev nasjonal pris. Torsdag 17. januar deles Innovasjon Norges bedriftsutviklingspris i Landbruket. Den økologiske, upasteuriserte melken fra Leikvoll kjøres tre ganger i uken til ysteriet.

Kolbjørn Anda har omtanke for sine produksjonsdyr, og han legger vekt på at samarbeidspartner Lise Brunborg har omtanke for landbruket. Samarbeidet har ført til ost av ypperste klasse som nå brukes av kokker på noen av de aller beste restaurantene i Norge.

Matfylket Rogaland og det bugnende matfatet på Nord-Jæren og i Ryfylke er noe å vise fram og noe å være stolte av. Utfordringen ligger i å bevare de arealene som maten produseres på. «Mat er mye viktigere enn olje», slår Kolbjørn Anda fast. I lokal matproduksjon ligger både styrke, stolthet og viktig beredskap.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...