Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Magrere tider i kommuneøkonomien

Elevene på Harestad skole har mistet kantinen sin fordi skolen har fått strammere budsjetter og må prioritere lovpålagte oppgaver.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2018 kl 11:00

LEDER: I tillegg er skolebibliotekar-stillingen fjernet, og det blir ingen leirskole for Harestad-elevene.

Det er også kuttet i budsjettene til Grødem skole og Goa skole. Likevel har de skolene klart å beholde leirskolen. Goa har kuttet litt i skolebibliotekar-stillingen, og Grødem har kuttet litt i elevenes kantinetilbud.

Ved samtlige skoler står ledelsen overfor utfordringer når det skal spares inn penger uten at det går ut over lovpålagte oppgaver. Det blir mindre penger til det som er kjekt.

- Det er jo en grunn til at de mister kantinen på Harestad, når de bruker så mye penger på å bygge helt ny skole, sa en av niendeklassingene som var med på å lage kantinemat i mat og helse-faget ved Goa skole i går.

Han har helt rett. Det koster å investere. Dyre nybygg og høye lånekostnader gjør at kommunen må spare. Da gjelder det å finne smarte løsninger.

På Harestad skole har far og kokk, Glenn Asbjørnsen, stilt opp på dugnad for å lage varm mat til to klasser i en personlig «protest» mot at kantinetilbudet ved skolen ble borte. Nå kan det være aktuelt å få til et begrenset kantinetilbud, basert på dugnad og på at elever bidrar sammen med foreldre.

Goa skole har bare kantine to dager i uka, som en del av mat og helse-faget for niendeklassingene. Hver uke hjelper fire-fem elever og en lærer til med å smøre mat på mandagen og lage en varmrett på onsdagen. Kanskje kan det også være en idé for Harestad skole.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...