Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Krevende nok

Randabergs rådmann utfordret politikere, ansatte og innbyggere da han la fram sitt forslag til budsjett for 2019 og økonomiplan for 2019 - 2022.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Nå må randabergbuen bli fortrolig med begrepet «godt nok». Rådmannen sa at kommunen har mange kunder, og at kundene vil ha tjenester som oftest koster penger.

I årene framover må det spares. Nest beste løsning, den som er ti prosent billigere, må velges fremfor den perfekte som alle helst vil ha. Det som er godt nok, må være godt nok.

I hele høst har kampanjen mot bompenger gitt liv til begrepet «Nok er nok». Rådmannen og hans ledergruppe synes nå at nok er nok når det gjelder kommunens lånegjeld. Derfor mener de byggingen av trinn to ved Harestad skole må utsettes. Investeres det fem millioner i nytt ventilasjonsanlegg er det godt nok.

Definisjonen av hva som er godt nok vil variere etter hvem som blir spurt. Kanskje det er godt nok at unge psykisk utviklingshemmede må bo hjemme hos foreldrene noen år til, eller at lærerne på Harestad må vente med å få hele kollegiet under samme tak. Kanskje er det godt nok å feire 17. mai utendørs når det koster 100.000 å bruke Randaberg Arena. Og hva som er godt nok når det gjelder ny teknologi, det kan nok også diskuteres.

Det blir helt sikkert krevende å få til en felles forståelse av hva som er tilfredsstillende, også innad i organisasjonen. Det kan bli dumt om «godt nok-anbefalingen» fra ledelsen blir en utbredt holdning hos de ansatte som i det daglige betjener innbyggerne.

Målet må hele tiden være å bli litt bedre, men selvsagt ut fra de ressursene og forutsetningene man har.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...