Kraftutbygging

Lyse Elnett planlegger å oppgradere strømnettet fra transformatorstasjonen i Stølaheia ved Stokkavannet i Stavanger til Nordbø på Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: I Randaberg har dette vekket engasjement, ikke minst fordi en ny kraftlinje blir planlagt i lufta. Høyspentmaster er det mange som ikke vil akseptere.

Lyse Elnett er på sin side monopolist i å bygge ut nettet, og blir passet på av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om at de bruker pengene fornuftig. Å bygge mest mulig nett for minst mulig penger, argumenter Lyse Elnett og viser til en stortingsmelding vedtatt i 2012 om utbygging av strømnettet i Norge.

På folkemøtet i Randaberg 7. mars møtte mange fram og sa sin mening om høyspentmaster. Legg de mest mulig ned i jorda, kom det nærmest som et krav.

NVE, som ikke har noen rolle i selve saken, men å påse at ting går rett for seg, snakket også litt som Lyse Elnett på følkemøtet, at det er politiske føringer om å bygge mest mulig nett for minst mulig penger.

Les også: Bruk sjøkabel.

Det er brukerne som uansett får regningen via nettleien for å bygge ut strømnettet. En problemstilling som kan oppstå er om de på Sandnes vil være med å spleise på at kraftlinjer skal legges i bakken eller sjøen til Randaberg og Rennesøy, mens det selv må godta luftspenn. I følge Lyse Elnett er jordkabel fire ganger dobbelt så dyrt.

Rådmannen i Rennesøy er på linje med planpolitikerne i Randaberg når han ønsker sjøkabel mest mulig av hensyn til åpent landskap og ulemper høyspentmaster medfører. Om det nytter gjenstår å se.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...