Klar melding

Nesten et par hundre mennesker møtte fram til folkemøte i Randaberg kulturscene, Varen, torsdag for en uke siden.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2019 kl 12:08

LEDER: Interessen var stor da Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) inviterte til høring om utbygging av strømnettet fra Stølaheia, gjennom Randaberg til Nordbø på Rennesøy.

Lyse Elnett har sendt inn melding til NVE, der selskapet har redegjort for behovet for å bygge ut strømnettet. Årsaken er blant annet forventninger til at planlagte, store næringsområder i Randaberg og Rennesøy trenger mer strøm.

Det store veianlegget Rogfast har også et energibehov som er høyere enn hva transformatorstasjonen ved Tungenesveien i Randaberg vil klare å levere i fremtiden, og så er det stort potensial for vekst hos datalagringsselskapet Green Mountain på Hodne i Rennesøy, og det vil kreve betydelig mer strøm.

På folkemøtet sist uke opplyste NVE om at de skal påse at Lyse Elnett, som er monopolist i å bygge ut nett, ikke gjør dette mer kostbart enn nødvendig. En forholder seg til en stortingsmelding, vedtatt i 2012, som forteller at det skal bygges mest mulig nett for minst mulig penger. Poenget er at det er brukerne som betaler for utbyggingen gjennom nettleia.

Mange i forsamlingen tok ordet. Felles fra dem er at kraftlinjer gjennom den flate landsbyen Randaberg, må legges i jorda.

Nå må innbyggerne i landsbyen sende innspill til NVE for å si fra hva Lyse Elnett må utrede før de får konsesjon til den planlagte utbyggingen. Det synes for enkelt for storsamfunnet, som Lyse Elnett er en del av, å si at jordkabel er fire ganger så dyrt som kraftlinje i lufta.

Siste med #Transformatorstasjon i RandabergVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...