Frislipp i sentrum

Fortetting og fornying, nye boliger og et attraktivt sentrum i den grønne landsbyen. Det var hva politikerne i Randaberg ønsket seg da Sentrum barneha...

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Det var hva politikerne i Randaberg ønsket seg da Sentrum barnehage, avlastningssenteret og parkeringsarealene rundt ble solgt.

INEO Eiendom og Base Bolig kjøpte den 3430 kvadratmeter store tomten for 8 millioner kroner i 2017. I avtalen ligger det også at utbygger må bygge et bygg på 200 kvadratmeter som skal overlates til Randaberg kommune og 65 parkeringsplasser for allmennheten.

Arbeidene med bolig- og næringsprosjektet Sentrumsparken er nå i full gang. Store anleggsmaskiner, gravemaskiner og lastebiler preger området der det tidligere var barnehage og parkeringsplasser. Det kommunale friområdet, lekeskogen, på nabotomten har også fått gjennomgå. Først forsvant en håndfull flotte, hvitstammede bjørketrær. Så ble halve parken avsperret som byggeområde og gravemaskinene begynte å grave parkeringskjeller.

Lekeskogen kommer ikke til å bli redusert, men den vil være noe redusert nå under anleggsperioden, uttalte Heidi Høyland Tjelta i Randaberg kommune i november.

I januar ble det saget ned flere bjørketrær i lekeskogen. Så kom brakkeriggen. Den ble satt på den delen av det kommunale friområdet som ennå ikke var gravd opp og avsperret med byggegjerder, plassert på barnas fotballøkke. Brakkeriggen kom uten nabovarsel og uten byggesøknad.

Nå uttaler Jorunn Bogevik i Randaberg kommune at også den siste klyngen med store bjørketrær kan bli fjernet. Av hensyn til pollenallergikere. Velkommen til grønn landsby, der et kommunalt friområde over natten ble anleggsplass og bjørketrær plutselig ble farlig.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...